At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi Hipodromu’nda bugün toplam 94 atın start alacağı ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Tamamı sentetik pistte koşulacak olan yarışların dördünde İngiliz, beşinde Arap atları start alacak.

1. KOŞU

Birinci 6’lı Ganyan 3 yaşlı dişi Arap taylarının 1400 metre mesafeli MAİDEN koşusu ile başlayacak. Biz bu koşuda Vedat ABİŞ’in bineceği 10 numaralı SUZİ İMREN, son galobundaki derecesi ile 9 numaralı METAFOR ve MAİDEN koşuların etkili jokeyi Hışman ÇİZİK ile start alacak olan 1 numaralı BATI RÜZGARI arasındaki mücadeleye, starttan sağlıklı çıkabilirse 5 numaralı ELİZA’nın da katılabileceğini düşünüyoruz. İlk kez koşacak olan 12 numaralı UTKUGÜL Nevzat AVCİ faktörü ile sürpriz isimdir.

2. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 2200 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda son günlerin başarılı jokeyi Özcan YILDIRIM’ın bineceği 5 numaralı FİÇİÇİÇU favorimiz. En yakın rakibi Görkem ÖZÇELİK ile koştuğu on yarışta da kendisine ilk dört içerisinde yer bulan 1 numaralı BAĞ BOZUMU olacaktır. Son yarışını yine Vedat ABİŞ ile kazanan 6 numaralı GONZALO ve üç aydır koşmayan 3 numaralı OKLAHOMA daha sonraki ihtimallerdir. Çok ağır kilo ile koştuğu son yarışını yarım boy farla ikinci tamamlayan 4 numaralı SWEPS yarışın sürprizini gerçekleştirebilir.

3. KOŞU

3 yaşlı dişi Arap taylarının 1400 metre mesafeli ikinci MAİDEN koşusu da birincisi gibi zorlu geçeceğe benziyor. Biz bu koşuda ilk şansı, son ikinciliğindeki derecesinin bu grup için yeterli olacağına inandığımız 10 numaralı SAMSAT’a veriyoruz. En ciddi rakibinin ise 9 numaralı NİDA HATUN olacağını düşünüyoruz. İdman pistindeki derecelerini yarışa yansıtabilirse 6 numaralı KAÇKAR GÜZELİ ve bu kez Mehmet KAYA ile start alacak olan 8 numaralı KUŞADASI GÜZELİ de kuponlarda bulunmalıdır.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağındaki 3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus 1300 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşuda; 1 numaralı BRAVE THE STORM, 5 numaralı EFSANE CAN, 6 numaralı GRANDPA ve 10 numaralı KING RANGER ayrım yapılmaksızın kuponlara yazılmalıdır.

5. KOŞU

Günün bir diğer HANDİKAP 16 koşusunda bu defa 4 ve yukarı yaşlı Arap atları 2000 metre mesafede start alacaklar. Sentetik pistte aynı mesafedeki ilk yarışını en yakın rakibine yaklaşık iki saniye fark atarak kazanan 5 numaralı DÜLDÜL’ün sürdürdüğü formu ile bu koşuyu da kazanması normal sonuç olacaktır. Bu safkanı her iki 6’lı Ganyan için banko olarak öneriyoruz. Rakip arayanlar; Bursa’daki son yarışını burunla kaybeden 4 numaralı HEKİMOĞLU, son yarışını DÜLDÜL’ün arkasında ikinci bitiren 10 numaralı MÜRAVİ, uzayan mesafelerde daha iyi koşan 8 numaralı DAĞBEYİ ve starttan normal çıkabilirse 2 numaralı KURT ENGİN’i değerlendirebilir.

6. KOŞU

2 yaşlı dişi İngiliz tayları arasındaki 1300 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşuda mücadelenin; 4 numaralı CHIQUITITA, 5 numaralı COSMIC GIRL ve 2 numaralı MARIE CURIE arasında geçeceğine inanıyoruz.

7. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının 1400 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda, son yarışını bugün de birlikte start alacağı Ahmet ÇELİK ile kazanan 4 numaralı SANCAR küçük bütçeli kuponlarda tek başına bırakılabilir. Daha büyük oynayacaklar, Şubat ayının sonundan bu yana yarış kazanamasa da idman pistinde dereceli işlere imza atan 2 numaralı DUMAN ile sentetik pistin başarılı isimlerinden 1 numaralı TORHAN TAY’ı da kuponlarına eklemelidir.

8. KOŞU

3 yaşlı dişi Arap tayları arasında 1400 metre mesafede yapılacak olan günün son MAİDEN koşusunda önceliği; jokey olduktan sonraki ilk yarış galibiyetini kovalayan Eray ÇİZİK ile start alacak olan 5 numaralı CANBEYLİ’ye veriyoruz. Sentetik piste ilk defa çıkacak olan 10 numaralı ŞEN ANA ile grubun en tecrübeli tayı 1 numaralı ASUMAN HANIM yakın rakipleridir. Yarışın sürprizi 2 numaralı ALAGÖZLÜM’den gelebilir.

9. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atları arasında 2000 metre mesafede yapılacak olan HANDİKAP 15 koşuda herhangi bir sıralama olmaksızın; ilerleyen yaşına rağmen 1 numaralı BURAKŞAH, 3 numaralı GÖKDOĞAN, 4 numaralı CATALAN, 6 numaralı ROCKET SCIENCE, 7 numaralı GOOD CHILD, 9 numaralı PEACE RUBY, 10 numaralı DARK LORD ve 13 numaralı EKARAJ’ın kuponlara yazılmasını öneriyoruz.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
10 , 9 , 1 , 5 , 12
2. AYAK
5 , 1 , 6 , 3 , 4
3. AYAK
10 , 9 , 6 , 8
4. AYAK
1 , 5 , 6 , 10
5. AYAK
5
6. AYAK
4 , 5 , 2
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
1 , 5 , 6 , 10
2. AYAK
5
3. AYAK
4 , 5 , 2
4. AYAK
4 , 2 , 1
5. AYAK
5 , 10 , 1 , 2
6. AYAK
1 , 3 , 4 , 6 , 7 , 9 , 10 , 13