At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

İstanbul’da bugün toplam 80 atın start alacağı ve bir 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği sekiz koşuluk bir yarış programı var. Tamamı sentetik pistte koşulacak olan yarışların beşi İngiliz, üçü Arap atları arasında yapılacak. 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus A 2 koşu günün en önemli mücadelesi olacak.

1. KOŞU

6’lı Ganyan harici yapılacak olan HANDİKAP 17 koşuda, 4 ve yukarı yaşlı Arap atları 1200 metre mesafede mücadele edecek. Bu koşuda oynanabilecek bahisler için bizim önereceğimiz isimler; formunun zirvesindeki 5 numaralı İLLEDE SÜRMELİ, son yarışını kazanan 1 numaralı LEONİDAS ve mesafe kısa gelmezse, son yarışlarında adeta sınıf değiştiren 4 numaralı DOĞANIN ATEŞİ olacak.

2. KOŞU

2 yaşlı İngiliz taylarının 1200 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda 7’li Plase için önereceğimiz tek isim iki aylık arasına rağmen 3 numaralı HARD OF ROCK olacaktır.

3. KOŞU

6’lı Ganyan’ın ilk ayağındaki, 2 yaşlı İngiliz taylarına ait 1500 metre mesafeli MAİDEN koşuda; form olarak birbirine yakın gördüğümüz 11 numaralı STARLİNK, 6 numaralı BAHRAIN, 1 numaralı AL TAN ve 10 numaralı SERDARI EKREM kuponlara öncelikle yazılmalıdır. Yarışın sürprizi 8 numaralı HERMEN STAR’dan gelebilir.

4. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atlarının katılacağı 1400 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşuda; son üçüncülüğü ile kazanacak kıvama geldiğini gösteren 10 numaralı TEKAŞKIM ve bu koşuyu geçen sene de kazanmış olan 6 numaralı ÇAĞLAYANŞELALE eşit şansa sahiptir. Geçen sene ÇAĞLAYANŞELALE’nin arkasında üçüncü olan 7 numaralı EDAYAP bu iki safkanın en ciddi rakibi olacaktır. Ankara’dan gelen ve sentetik pistte ilk defa koşacak olan 5 numaralı HABBE ile 9 numaralı LUSİA sürprizde değerlendirilebilir.

5. KOŞU

Günün bir başka zorlu mücadelesinde bu defa 3 yaşlı Arap tayları 1200 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşuda bir araya geliyorlar. 2023 yılının en çok yarış kazanan aprantilerinden biri olan Adem CEYLAN’ın bineceği 1 numaralı MÜTTEFİK favorimiz. 3 numaralı AZERİ DAMAT ile 5 numaralı BERTANHAN favoriye sert rakip olacak isimlerdir. Kötü koştuğu iki yarışın ardından son yarışındaki üçüncülüğü ile toparlanma sinyalleri veren 9 numaralı SAADGIRL de kuponlarda bulunmalıdır.

6. KOŞU

Günün en önemli yarışı olan 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus 2000 metre mesafeli A 2 koşuda; grubun bu pist ve mesafedeki en iyi derecesine sahip olan 3 numaralı OĞLUM DORUK’un kazanmaya en yakın isim olduğunu düşünüyor ve günün bankosu olarak öneriyoruz. Rakip arayanlar, 1 numaralı KOCAVEZİR ile 6 numaralı COOL STAR’ı değerlendirebilir.

7. KOŞU

2 yaşlı İngiliz taylarının 1500 metre mesafeli MAİDEN koşusunda; hayatlarının ilk yarışını üçüncü bitiren 8 numaralı PIECE OF ART ile 3 numaralı ES ES WARRIOR arasındaki mücadeleye, ilk defa koşacak olmasına rağmen idman pistindeki çalışmaları ile göz dolduran 4 numaralı KHAN OF FIRE da katılabilir. Nevzat AVCİ’nin bineceği 2 numaralı CAPTAIN MARSHALL ve Mehmet KAYA ile start alacak olan 7 numaralı NO PASARAN sürpriz için düşünülebilecek taylardır.

8. KOŞU

Günün son yarışında; 3 yaşlı dişi İngiliz tayları 1500 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşuda start alacaklar. Bize göre; son iki yarışını uzun mesafede kazanan 1 numaralı ADAL, sentetik pistteki iki birinciliğini de bu mesafede kazanmış olan 2 numaralı SEPTEMBER, sentetik pistte nispeten eksik koşsa da gelişen formu ile 3 numaralı RAIN MELODY, favori olarak önerdiğimiz son koşusunda beklentimizin altında kalan 5 numaralı MARCH VİOLET ve son yarışlarında tabeladan düşmese de halen ilk birinciliğini kovalayan 9 numaralı SAUDADE bu ayak için yeterli olacaktır.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
11 , 6 , 1 , 10
2. AYAK
10 , 6 , 7
3. AYAK
1 , 3 , 5 , 9
4. AYAK
3
5. AYAK
8 , 3 , 4 , 7 , 2
6. AYAK
1 , 2 , 3 , 5 , 9