At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

İstanbul’da bugün toplam 71 atın start alacağı ve tek 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği sekiz koşuluk bir yarış programı var. Dördünde İngiliz, dördünde de Arap atlarının koşacağı yarışların tamamı sentetik pistte koşulacak. Günün en yüksek ikramiyeli yarışları olan HANDİKAP 17 koşuların birinde 3 yaşlı, diğerinde ise 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atları mücadele edecek.

1. KOŞU

Veliefendi’de gün, 3 yaşlı Arap taylarının 1300 metre mesafeli MAİDEN/SATIŞ koşusu ile başlıyor. 6’lı Ganyan harici yapılacak olan bu koşuda oynanabilecek bahisler için önereceğimiz isimler; eküri avantajına da sahip olan grubun en tecrübeli tayı 6 numaralı MELİKESULTAN ile Hışman ÇİZİK’in bineceği 4 numaralı BATI RÜZGARI olacaktır.

2. KOŞU

Günün ikinci yarışı da 3 yaşlı Arap taylarının 1300 metre mesafeli MAİDEN/SATIŞ koşusu olacak. Birinciden biraz daha kolay görünen bu koşuda 7’li Plase kuponlarında bulunması gerektiğine inandığımız taylar; son dördüncülüğündeki derecesi bu grup için yeterli olan 5 numaralı DEFNEHATUN ve son ikinciliği ile göz dolduran 4 numaralı AYBENİZLİM olacaktır.

3. KOŞU

6’lı Ganyan’ın ilk ayağındaki, 2 yaşlı dişi İngiliz taylarına mahsus 1500 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşuda; son iki yarışını kazanan ve Özcan YILDIRIM ile start alacak olan 2 numaralı NICOLICA, iki aydır koşmasa da idmanlarına düzenli olarak devam eden 3 numaralı NYMPHADORA TONKS, jokey olduktan sonraki ilk birinciliğini kovalayan Eray ÇİZİK’in bineceği 6 numaralı KALİSHİVA, son koşusunu gayet iyi bir dereceyle kazanan 4 numaralı COOKIE DOUGH ve 1 numaralı MARIE CURIE’nin şanslarının eşit olduğunu düşünüyoruz.

4. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 1400 metre mesafede yapacağı ŞARTLI 4 koşuda; yaklaşık yedi aydır koşmasa da bu tip mesafelerde etkili yarışlar sergileyebilen, koşudaki tek dişi tay 3 numaralı SOPHIANEA favorimiz. Kazandığı son koşusundaki formunu koruduğunu idman pistinde kanıtlayan 2 numaralı JUDGMENT biraz artan kilosuna rağmen favoriye sert rakip olacaktır. Son yarışları kötü olsa da bu tip gruplarda iyi koşabileceklerini düşündüğümüz 5 numaralı LEX TALLIONIS ile 6 numaralı JACK SPARROW daha sonraki ihtimallerdir. İlk defa koşacak olan 10 numaralı SIRDERYA idman pistindeki görüntüsü ve etkili jokeyi Nevzat AVCİ ile sürprizde denenebilir.

5. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 2100 metre mesafeli HANDİKAP 17 koşusunda; şampiyon safkan FINESSE’in ana baba bir kardeşi 4 numaralı RAY OF LIGHT, uzun mesafelerde her zaman söz sahibi olan 2 numaralı BAĞ BOZUMU ve starttan iki boy geç çıktığı 2200 metre mesafeli son yarışını BAĞ BOZUMU’nun 3 boy önünde kazanmayı başaran 5 numaralı SWEPS arasındaki mücadeleye, Vedat ABİŞ’in tercih ettiği 8 numaralı ADAL da katılabilir. Bu koşudaki sürpriz ismimiz Mustafa ÇİÇEK ile koştuğu altı yarışın üçünü kazanan 6 numaralı KATARSİS olacaktır.

6. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının 1500 metre mesafede bir araya geldiği günün ikinci HANDİKAP 17 koşusunda; yine Özcan YILDIRIM ile start aldığı son yarışını düzlükte bir iki kez kapanmasına rağmen etkili bir sprintle kazanmayı başaran 2 numaralı TOYGARIM bize göre günün ilk bankosudur.

7. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atlarının 2000 metre mesafede Yamak 2 seviyesindeki aprantilerle start alacağı ŞARTLI 4 koşuda; Kaancan GÖKÇE ile çıktığı altı yarışın üçünden galibiyetle ayrılan 5 numaralı SEMBOL TAY’ı bir kez daha kazanmaya yakın görüyor ve günün ikinci bankosu olarak öneriyoruz.

8. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarına ait 2200 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşuda; mümkün olduğunca çok sayıda safkana şans vermek gerektiğini düşünüyoruz. 1 numaralı HÜR UÇAN, 2 numaralı DİYATOME, 4 numaralı GÖKÇESOY, 7 numaralı DAĞBEYİ, 8 numaralı DOBAR, 11 numaralı JUMBOJET ve 12 numaralı OCAKBAŞI son ayakta yatmak istemeyen yarışseverlerin kuponlarına yazmaları gereken isimlerdir.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
2 , 3 , 6 , 4 , 1
2. AYAK
3 , 2 , 5 , 6 , 10
3. AYAK
4 , 2 , 5 , 8 , 6
4. AYAK
2
5. AYAK
5
6. AYAK
1 , 2 , 4 , 7 , 8 , 11 , 12