At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi Hipodromu’nda bugün; 88 atın katılacağı, beşinde İngiliz, dördünde Arap atlarının sentetik pistte mücadele edeceği ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Günün en önemli yarışı olan KV-6 koşuda, 4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atları start alacak.

1. KOŞU

Birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağındaki, 3 yaşlı dişi İngiliz taylarına mahsus 1400 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşuda mücadelenin; son iki yarışını da kazanan 2 numaralı COOKIE DOUGH, Ahmet ÇELİK ile çıktığı son yarışını uzak farkla kazanarak MAİDEN’a veda eden 5 numaralı MITROS ON FIRE ve son yarışını oldukça beğendiğimiz 3 numaralı SUMEL KIZI arasında geçeceğine inanıyoruz.

2. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının 1500 metre mesafeli MAİDEN/SATIŞ koşusunda; favori olarak çıktığı son yarışında startta 2 boy oyalanınca bekleneni veremeyen 3 numaralı MR BAYBARS starttan bu kez sağlıklı çıkması halinde koşuyu kazanmaya en yakın isimdir. Aksi taktirde; son ikinciliği ile kazanacak duruma geldiğini gösteren 10 numaralı TIMELESS ve ilk defa koşacak olsa da idman pistinde göz dolduran 6 numaralı ZELZELE ÖMER devreye girebilecek isimlerdir.

3. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının 1500 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusunda; 4 numaralı O BİR ÇELİK ile 3 numaralı JAFAR iki hafta önceki yarışın rövanşına çıkacaklar. Biz her iki safkanın da kuponlarda bulunması gerektiğini düşünüyoruz.

4. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atları arasındaki 2000 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşuda; yine iki hafta önce birlikte koştukları yarışı ilk üçte bitiren 2 numaralı HÜR UÇAN, 9 numaralı DOBAR ve 10 numaralı YELBEĞEN üçlüsünün birincilik mücadelesine, son yarışında kalite safkan NİĞBOLU’nun arkasında başarılı bir ikincilik elde eden 5 numaralı HEKİMOĞLU ve müsait kilosu ile 12 numaralı HOSLİ de katılabilir.

5. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının 2000 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşusunda; son yarışlarını ikinci bitiren, 2 numaralı AZERİ DAMAT ve 4 numaralı ABDÜLCANBAZ’dan birinin kazanmasını bekliyor ve iki ismi de kuponlarınıza yazmanızı öneriyoruz.

6. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atlarına mahsus 1500 metre mesafeli KV-6 koşuda; ekürisi de kendisi kadar formda olan 8 numaralı KIZILCAPINAR, verdiği 1,5 aylık aradan sonra çıktığı iki yarışında da ikiliden düşmeyen 9 numaralı LUSİA, Grup yarışlarda dahi başarılı sonuçlara imza atan 11 numaralı BELKIS ANA, son zamanların en başarılı jokeylerinden Nevzat AVCİ’nin bineceği 6 numaralı HOPADAN ve grubun en yüksek handikap puanına sahip ismi 2 numaralı BERKENİN KIZI bize göre kazanmaya en yakın safkanlardır.

7. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 2000 metre mesafede start alacakları HANDİKAP 21 koşuda; 3 numaralı RAY OF LIGHT jokeyi Mertcan ÇELİK idaresinde en şanslı isim olacaktır. Mustafa ÇİÇEK ile start aldığı sentetik pistteki uzun mesafeli üç yarışın ikisini kazanıp birinde üçüncü olan 2 numaralı KATARSİS ile yarış hayatındaki üç birinciliğini de sentetik pistte, uzun mesafede ve Ali YILDIZ idaresinde kazanan 7 numaralı CATALAN da ihmal edilmeden kuponlara yazılmalıdır.

8. KOŞU

3 yaşlı İngiliz tayları arasındaki 1500 metre mesafeli günün ikinci MAİDEN/SATIŞ koşusunda; iç pistteki galoplarında adeta uçan 3 numaralı KUMKAPILI, 2024 yılına oldukça etkileyici bir başlangıç yapan jokeyi Akın SÖZEN ile bize göre günün bankosudur.

9. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atlarına mahsus 1400 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşuda; altıncı sırada tamamladığı son yarışında bile iyi koştuğunu düşündüğümüz 7 numaralı PRINCESS GRASE, yakın ara üçüncü bitirdiği son yarışına göre ağırlaşan kilosundan etkilenmeyeceğine inandığımız 6 numaralı I RO, ilgililerinin apranti tercihi ile kilo indirimine gittiği grubun kaliteli ismi 1 numaralı NANSIO, çim pistte daha etkili yarışlar sergilese de sentetik pistte de zaman zaman iyi koşabilen 5 numaralı ALWAYS LUCKY eşit şansa sahip kısraklardır. Yarışın sürprizini; ilk yarışını onbirinci bitirse de derecesi çok da kötü olmayan, ilgililerince bu defa dilbağı takısı denenecek olan 14 numaralı BREAKING NEWS veya son üçüncülüğü ile formunu geliştirdiğini gösteren 12 numaralı PRENSES DALAKA yapabilir.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
2 , 5 , 3
2. AYAK
3 , 10 , 6
3. AYAK
4 , 3
4. AYAK
2 , 9 , 10 , 5 , 12
5. AYAK
2 , 4
6. AYAK
8 , 9 , 11 , 6 , 2
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
2 , 9 , 10 , 5 , 12
2. AYAK
2 , 4
3. AYAK
8 , 9 , 11 , 6 , 2
4. AYAK
3 , 2 , 7
5. AYAK
3
6. AYAK
7 , 6 , 1 , 5 , 14 , 12