At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi’de bugün; 83 atın katılacağı, dördü çim beşi sentetik pistte yapılacak dokuz koşunun beşinde İngiliz, dördünde ise Arap atlarının mücadele edeceği ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. 3 yaşlı İngiliz tayları arasındaki KV-8 DİNÇER CEBECİ Koşusu, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus KV-8 FETHİ ATAN Koşusu ve 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının start alacağı KV-8 M.ZİYA ADALAR Koşusu, günün en önemli yarışları olacak.

1. KOŞU

Birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağında, 2 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 800 metrelik MAİDEN koşusu yapılacak. Sentetik pistteki ilk yarışını dördüncü tamamladıktan sonra bu defa çim piste çıkacak olan 8 numaralı LUMİNOUS bize göre günün ilk bankosudur.

2. KOŞU

Uzun mesafe performansları çok da iyi görünmeyen 3 yaşlı İngiliz taylarının bir araya geldiği sentetik pistteki 2000 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşuda önereceğimiz isimler; 1 numaralı MAD RUNNER, 4 numaralı SUPERCLUSTER ve 2 numaralı NİCOBAR şeklinde sıralanabilir.

3. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının Yamak 3 seviyesindeki aprantilerle start alacağı, sentetik pistteki 2000 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşuda; bu pistte çıktığı altı koşuyu da ilk üç içerisinde tamamlayan 4 numaralı HAZBALIK, başarılı aprantisi İbrahim Sefa SÖĞÜT ile favorimiz. En ciddi rakipleri; daha çok kum pistteki başarılarına şahit olduğumuz 1 numaralı BALKI TAY ile kariyerine hızlı bir başlangıç yapan Ali Mehdi ALTIN’ın bineceği formda safkan 2 numaralı YELBEĞEN olacaktır.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan’a, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının sentetik pistte yapacakları 1200 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşu ile başlıyoruz. Denk isimlerin bir araya geldiği bu koşuda ilk atımız, son üçüncülüğünü de çok beğendiğimiz 5 numaralı CİDALI KENAN olacak. Bomboş kilosu ile beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olan 10 numaralı KERPİÇLİ, hafif kiloların etkili jokeyi Ali KAÇMAZ’ın bineceği 9 numaralı BECERİKLİ EZGİ, bu kez şansını Özcan YILDIRIM ile deneyecek olan 2 numaralı NEZENGÜL ve son başarısız yarışları ile kendini unutturan kısa mesafelerin başarılı ismi 7 numaralı DİLAN KIZ diğer şanslı safkanlardır.

5. KOŞU

GAZİ Koşusu öncesi önemli virajlardan biri olan, 3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistte yapacakları 2100 metre mesafeli KV-8 DİNÇER CEBECİ Koşusunda; 1 numaralı ATTALOS, 2 numaralı JOHN ABRUZZI, 6 numaralı BORREGO, 8 numaralı HEYBETLİ TAY ve 9 numaralı MAGNETIC STORM, eşit şansa sahip safkanlardır.

6. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının sentetik pistteki 2100 metre mesafeli KV-8 FETHİ ATAN Koşusunda; 2023 yılı G 1 ANAFARTALAR Koşusu galibi 1 numaralı JEFE DE JEFES, sentetik pistteki uzun mesafeli son on yarışından beşini kazanan, üçünde ikincilik, ikisinde de üçüncülük elde eden 3 numaralı KOCA SEYİD ve bu pistte 2200 metre mesafede katıldığı bir önceki koşusunu pist rekoru kırarak kazanan 4 numaralı TIMELORD, rakiplerine göre bir adım önde olan safkanlardır.

7. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atları arasında sentetik pistte 2100 metre mesafede yapılacak olan KV-8 M.ZİYA ADALAR Koşusunda; sentetik pistte katıldığı hiçbir yarışta geçilmeyen 1 numaralı KAPRİZ’in unvanını bu koşuda da koruyacağına inanıyor ve günün ikinci bankosu olarak öneriyoruz.

8. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistteki 1900 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusunda; Akın SÖZEN ile start aldığı otuz koşunun yirmi ikisinde kendisine tabelada yer bulmayı başaran, kalite olarak da bu grubun üzerinde bir isim olan 1 numaralı KOCAVEZİR favorimiz. Küçük kuponlarda tek başına bırakılabilecek olan bu safkana rakip arayanlar, son birinciliğinde de üzerinde olan Özcan YILDIRIM ile yeniden buluşan 4 numaralı LITTLE FRANKEL’i değerlendirebilirler.

9. KOŞU

Veliefendi’de günün son koşusunda, henüz yarış kazanma başarısı gösterememiş olan 4 yaşlı Arap atlarının çim pistteki 1600 metre mesafeli ŞARTLI 19 mücadelesini izleyeceğiz. Favori veya plase olarak çıktığı son yarışlarında kendisini geçecek bir rakip bulmayı her seferinde başaran 2 numaralı CEVDETBEY yine favorimiz. Grubun çim pistteki en başarılı ismi olan 3 numaralı KUKİTAY en yakın rakibidir. Bir önceki yarışını, CEVDETBEY’i burun farkıyla geçerek ikinci tamamlayan 4 numaralı MELİH AĞA, kum pistteki son yarışları gayet başarılı olan, babası YAŞARCIK gibi çim pistte de iyi koşabileceğini düşündüğümüz 1 numaralı ATOM ENERJİSİ ve sürekli aşama kaydeden 12 numaralı MALAGUENA sonraki ihtimallerdir. Çeşitli nedenlerle bugüne kadar koşturulamasa da idman pistinde gayet formda görünen 18 numaralı SHAMİRİDİN yarışın süprizini yapabilir.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda herkese bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
8
2. AYAK
1 , 4 , 2
3. AYAK
4 , 1 , 2
4. AYAK
5 , 10 , 9 , 2 , 7
5. AYAK
6 , 1 , 2 , 8 , 9
6. AYAK
1 , 3 , 4
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
5 , 10 , 9 , 2 , 7
2. AYAK
6 , 1 , 2 , 8 , 9
3. AYAK
1 , 3 , 4
4. AYAK
1
5. AYAK
1 , 4
6. AYAK
2 , 3 , 4 , 1 , 12 , 18