At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi Hipodromu’nda bugün; 109 atın katılacağı, sekizi çim biri sentetik pistte yapılacak dokuz koşunun yedisinde İngiliz, ikisinde ise Arap atlarının mücadele edeceği ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. Günün en önemli yarışları; 4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atları arasında yapılacak olan G 1 ANNELER GÜNÜ Koşusu, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus G 3 FİKRET YÜZATLI Koşusu ve 3 yaşlı İngiliz taylarının start alacağı G 3 BURHAN KARAMEHMET Koşusu olacak.

1. KOŞU

İstanbul’da birinci 6’lı Ganyan, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistte yapacakları 2100 metre mesafeli KV HANDİKAP 22 M.KEMAL ATAKUL Koşusu ile başlıyor. Son yarışını gayet iyi bir derece ile kazanan formunun zirvesindeki 8 numaralı ALYCONE, müsait kilosu ile favorimiz. Yedi ay aradan sonra gördüğü yarışla nefes ve kondisyon açığını gideren 2 numaralı ÇAKALIN KIZI ve uzun mesafeleri çok iyi koşan 3 numaralı OKLAHOMA, bu safkana rakip olarak önerebileceğimiz isimlerdir.

2. KOŞU

3 yaşlı dişi İngiliz tayları arasında çim pistte 1400 metre mesafede yapılacak olan günün ilk MAİDEN koşusunda, gerek orijin gerekse idman pisti görüntüsü olarak rakiplerinin bir adım önünde olduğunu düşündüğümüz taylar; ilk çim pist yarışını yakın ara dördüncü tamamlayan 18 numaralı SINDEL, 6 numaralı INVINCIBLE DREAM, 14 numaralı PREMIER POWER ve hayal kırıklığı yarattığı ilk yarışından sonra bir süre geri alınan ve şansını bu kez çimde deneyecek olan 11 numaralı NICETOMEET U olarak sıralanabilir.

3. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının start alacağı, çim pistteki 1100 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşuda; hayatının ilk yarışını Adana çiminde pist rekoru kırarak kazanmayı başaran 3 numaralı JÜLİDEKIZ, devam ettirdiği formu ve başarılı jokeyi Ahmet ÇELİK ile bize göre günün ilk bankosudur.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan’ın da ilk ayağını oluşturan, 3 yaşlı dişi İngiliz taylarının çim pistteki 2100 metre mesafeli KV-8 KADİR KEÇELİOĞLU Koşusunda; sentetik pistteki uzun mesafeli son yarışını zorlanmadan kazanan 2 numaralı COOKIE DOUGH’un çim pistte de etkili olacağına inanıyor ve ilk sırada öneriyoruz. Güçlü rakiplerle mücadele ettiği son koşuları gayet başarılı olan 5 numaralı REAL TROBLE favoriye sert rakip olacaktır.

5. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atlarının çim pistte 2100 metre mesafede yapacakları KV-8 N.AREK KUYUMCİYAN Koşusunda kazananı; son yarışında buradaki rakiplerinden bazılarını da geçerek ikinci olan 8 numaralı PRANAYAMA, 9 ay aranın ardından bir yarış gören 2023 yılı G 2 NENE HATUN Koşusu galibi 6 numaralı DEFIANT ve Özcan YILDIRIM’ın bineceği 4 numaralı SPLENDID arasındaki mücadele belirleyecektir.

6. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atlarının çim pistteki 1600 metre mesafeli G 1 ANNELER GÜNÜ Koşusunda mümkün olduğunca fazla sayıda safkana şans vermek gerektiğine inanıyoruz. Son dört koşusunu kazanan 15 numaralı BİLETÇİ KIZ, beşinci kez çıkacağı çim pistteki ilk birinciliğini kovalayan 16 numaralı COLEGA, İstanbul yarışlarının sürpriz jokeyi Mustafa ÇİÇEK’in bineceği 14 numaralı BELKIS ANA, 2023 yılında bu koşuyu kazanma başarısı gösteren grubun en kaliteli isimlerinden biri olan 6 numaralı GÜLHATMİ ve geçen yılın ikincisi 9 numaralı KURŞUNİLİ rakiplerine göre daha şanslı görünen kısraklardır. Son beşinciliği ile formunda kıpırdanmalar olduğunu gösteren, geçen yılın G 1 CAHİDE Koşusu ikincisi 18 numaralı MELANUR ile takibimizdeki safkan, 4 numaralı GELİBOLU RÜZGARI da iyi koşmasını beklediğimiz diğer isimlerdir.

7. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus çim pistteki 1200 metre mesafeli G 3 FİKRET YÜZATLI Koşusunda; son on yarışının sekizini kazanıp birinde ise ikinci olan 1 numaralı ALİHAN, ikinci 6’lı Ganyan özelinde biz göre günün en güvenilir ismidir.

8. KOŞU

Günün sentetik pistteki tek yarışı olan, 3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus 1500 metre mesafeli G 3 BURHAN KARAMEHMET Koşusunda; son yarışlarında adeta sınıf değiştiren 2 numaralı DRAGONS SON ile sentetik pistteki en kötü derecesi üçüncülük olan 7 numaralı PITFALL arasındaki mücadelede daha az hata yapan safkan aynayı önde geçecektir.

9. KOŞU

Günün son koşusu olan, 3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 1400 metre mesafeli MAİDEN mücadelesinde; son ikinciliği ile göz dolduran 8 numaralı FLYING JO, ilk kez koşacak olsa da çim piste yatkın orijini ve yeterli hazırlıkları ile 6 numaralı DANCING BLUES, yine Erhan AKTUĞ ile piste çıkacak olan 18 numaralı SKY LIGHT, çim pistteki ilk yarışında beklentilerin çok altında kalan 19 numaralı SWIFT PASSING, Bursa çimindeki ikinciliği bu grup için yeterli olabilecek 21 numaralı YOU LIVE LONG, 3,5 ay aranın ardından bu kez çim piste çıkacak olan 20 numaralı VİLLAREAL ve Hışman ÇİZİK’in ailesinin atı olan 11 numaralı LAKE OF LIFE kuponlarda bulunması gereken isimlerdir.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda herkese bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
8 , 2 , 3
2. AYAK
18 , 6 , 14 , 11
3. AYAK
3
4. AYAK
2 , 5
5. AYAK
8 , 6 , 4
6. AYAK
15 , 16 , 14 , 6 , 9 , 18 , 4
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
2 , 5
2. AYAK
8 , 6 , 4
3. AYAK
15 , 16 , 14 , 6 , 9 , 18 , 4
4. AYAK
1
5. AYAK
2 , 7
6. AYAK
8 , 6 , 18 , 19 , 21 , 20 , 11