At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi Hipodromu’nda bugün; 115 atın katılacağı, sekizi çim ikisi sentetik pistte yapılacak on koşunun beşinde İngiliz, beşinde de Arap atlarının mücadele edeceği ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. 3 yaşlı İngiliz taylarının GAZİ Koşusu öncesindeki en önemli sınavlarından olan G 1 ERKEK ve DİŞİ TAY DENEME Koşuları, günün sonucu en çok merak edilen yarışları olacak.

1. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistte 1200 metre mesafede yapacakları HANDİKAP 15 koşu, birinci 6’lı Ganyan’ın da ilk ayağını oluşturuyor. Şampiyon safkan GRAYSTORM’un yavrusu 3 numaralı MAD RUNNER’ın sentetik pistte olduğu gibi çim pistte de başarılı sonuçlara imza atabileceğini düşünüyoruz. Rakipleri; çim pistte bugüne kadar katıldığı beş koşuda bir birincilik ve dört ikincilik elde eden 1 numaralı WHISTLE ARROW, kendisi olmasa da yavruları çim pistte harikalar yaratan TOROK’un tayı 4 numaralı LAST TANGO ve bomboş kilosunun avantajını kullanmak isteyen 8 numaralı SINDEL olacaktır.

2. KOŞU

Henüz yarış kazanma başarısı gösterememiş 3 yaşlı Arap taylarının çim pistteki 1200 metre mesafeli MAİDEN koşusunda; ekürisi de kendisi kadar formda olan 2 numaralı DENİZBEYİM, sürekli aşama kaydeden 5 numaralı SÜRGÜNBATUR ve Şanlıurfa’daki başarısız yarışının ardından İstanbul’a getirilen ve bize göre daha iyi koşacağı çim piste çıkacak olan 7 numaralı GÜL RENGİN, kuponlarda bulunması gereken safkanlardır.

3. KOŞU

4 yaşlı dişi Arap atlarının sentetik pistte yapacakları 1400 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşuda; nispeten eksik olduğu çim pistteki son koşusunu dikkate almadığımız 4 numaralı SAADGIRL ile idmanlarındaki fit görüntüsü ile 7 numaralı BECERİKLİ EZGİ rakiplerine göre bir adım önde görünen isimlerdir.

4. KOŞU

3 yaşlı Arap tayları arasında çim pistte 1200 metre mesafede yapılacak olan günün ikinci MAİDEN koşusunda mücadelenin; ilk iki yarışında olduğu gibi yine Mehmet KAYA’nın bineceği 2 numaralı CAMOKAY, çim pistteki son ikinciliği ile göz dolduran 10 numaralı YEDİ BEYZA ve çim pistin efsane ismi AYABAKAN’ın tayı 6 numaralı CEMRE ATEŞİ arasında geçmesini bekliyoruz.

5. KOŞU

Veliefendi’de ikinci 6’lı Ganyan’a, 3 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atlarının çim pistte 1600 metre mesafede yapacakları KV-8 HASAN ADALI Koşusu ile başlıyoruz. Çim pistte koşulması gerekirken sentetik piste alınan G 3 TALİ ÇALBATUR Koşusu galibi 1 numaralı PRENSES SYLVESTER, geçen sezonu aynı pist ve mesafedeki G 3 ZÜHTÜ ERİŞEN Koşusu galibiyeti ile kapatan, bu yıl sentetik piste gördüğü iki yarış ile nefes ve kondisyon eksiğini gideren 11 numaralı SIDNEYS STAR, TALİ ÇALBATUR Koşusunu PRENSES SYLVESTER’ın bir boy arkasında üçüncü tamamlayan 3 numaralı ANABELLA ve çim pistteki 2100 metre mesafeli son yarışını yine Görkem ÖZÇELİK ile kazanarak ne kadar formda olduğunu gösteren 2 numaralı THE BEAUTIFUL ECE, eşit şansa sahip isimlerdir.

6. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistte 1600 metre mesafede yapacakları günün en önemli mücadelelerinden biri olan G 1 ERKEK TAY DENEME Koşusunda; bugüne kadar çıktığı on koşunun sekizini kazanan, bize göre GAZİ Koşusunun da en büyük favorisi olan 3 numaralı BLUE SUNSET rakiplerinden birkaç adım önde görünüyor. Küçük kuponlarda tek başına bırakılabilecek bu safkana güvenemeyen veya yanına at yazmak isteyenler; her yarışı birbirinden başarılı olan 5 numaralı DRAGON FLAME ile G 3 TENDÜREK Koşusu galibi 11 numaralı TOR GOLD’u değerlendirebilirler.

7. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarına mahsus sentetik pistteki 2000 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşuda; son iki yarışı son derece başarılı olan 2 numaralı HALAY, mevcut form durumu ile favori olmayı en çok hak eden isimdir. En yakın rakibi, aynı pist ve mesafedeki bir önceki yarışını fotoda boyun farkı ile kaybeden 7 numaralı ERSAVAŞ olacaktır. Ağır kilo ile yarışacak olsa da tabela içinde tamamladığı son yarışlarıyla dikkat çeken 4 numaralı HEKİMOĞLU da ihmal edilmemelidir. Bu pist ve mesafede beşinci olduğu son yarışını çok beğendiğimiz 8 numaralı FIRTINALAR DİYARI, sürpriz arayanlara önereceğimiz isimdir.

8. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistteki 1600 metre mesafeli KV HANDİKAP 22 MEHMET YAVUZ YILMAZ Koşusunda; 55 kilo ile çıktığı aynı pist ve mesafedeki son yarışında gayet iyi bir derece yapan 10 numaralı GRANDPA, daha da düşen kilosu ve kendisini çok iyi tanıyan jokeyi Mücahit BAYIR ile bize göre günün sığınma limanıdır.

9. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının çim pistte 1200 metre mesafede start alacakları, günün üçüncü ve son MAİDEN mücadelesinde; çim pistin başarılı isimleri KAFKASLI ve CAŞ’a uzanan kan hattı ile 3 numaralı KAFKASLIŞAH gizli ekürileri ve son günlerin başarılı jokeyi Mertcan ÇELİK ile favorimiz. Sentetik pistteki son yarışında MAİDEN’dan çıkmaya çok yaklaşan 5 numaralı AKTAŞ SITAR ve ilk yarışında tatminkar bir dördüncülük elde eden 8 numaralı MAĞATAR, favoriye zor anlar yaşatabilir.

10. KOŞU

İstanbul’da kapanışı, 3 yaşlı dişi İngiliz taylarının çim pistte 1600 metre mesafede yapacakları G 1 DİŞİ TAY DENEME Koşusu ile yapıyoruz. Günün en keyifli mücadelesi olmaya aday bu koşuda; çim pistten sentetik piste alınan ve oldukça iyi bir derece ile biten KV-8 F.DERYA BEŞİKÇİ Koşusunda yakın ara ilk dördü oluşturan safkanlar, 5 numaralı GİZ, 1 numaralı ALKIZ, 11 numaralı MITROS ON FIRE ve 8 numaralı MANGUSTA, ağır pistte koşulan KV-9 NADAS Koşusu birincisi 12 numaralı OHRID INCISI ve Ankara’daki yumuşak pistte yapılan 1600 metre mesafeli KV-7 koşuyu ilk iki sırada tamamlayan 9 numaralı MARTİNA ile 4 numaralı FLYING SPICE, ayrım yapılmaksızın kuponlara yazılmalıdır.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız bugünkü İstanbul Yarış Programı’nda, tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
3 , 1 , 4 , 8
2. AYAK
2 , 5 , 7
3. AYAK
4 , 7
4. AYAK
2 , 10 , 6
5. AYAK
1 , 11 , 3 , 2
6. AYAK
3 , 5 , 11
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
1 , 11 , 3 , 2
2. AYAK
3 , 5 , 11
3. AYAK
2 , 7 , 4 , 8
4. AYAK
10
5. AYAK
3 , 5 , 8
6. AYAK
1 , 4 , 5 , 8 , 9 , 11 , 12