At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi’de bugün; iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Toplam 85 atın katılacağı yarışların beşi çim, dördü sentetik pistte yapılacak olup; beşinde İngiliz, dördünde ise Arap atları birincilik mücadelesi verecek. 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının start alacağı KV-7 YERVANT ÜTÜCÜ Koşusu, günün en önemli yarışı olacak.

1. KOŞU

İstanbul’da birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağındaki, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının sentetik pistteki 2100 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda kazananın; 2024’e çok iyi bir giriş yaparak katıldığı sekiz yarışta iki birincilik dört de ikincilik elde eden 3 numaralı KUNYA, Ankara’da biraz daha eksik olduğu kum pistteki son yarışını burunla kaybeden 4 numaralı FEZACAN ile son yarışlarında tabeladan düşmeyen formda isim 2 numaralı AHEN TAY arasındaki mücadeleden çıkacağına inanıyoruz.

2. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının çim pistteki 1400 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda; 1600 metre mesafedeki son yarışını yine Mustafa ÇİÇEK ile zorlanmadan kazanan 5 numaralı BABA CAVİT ile bir önceki yarışında bu mesafede yakın ara bir üçüncülük elde eden 2 numaralı KILIÇ İBO rakiplerinden daha avantajlı görünen safkanlardır. Son yarışında KILIÇ İBO’nun önünde ikinci olan 3 numaralı TOMAR ile idman pistinde göz dolduran 7 numaralı MERTCAN TAY favorilerin hatasını kollayacak isimlerdir.

3. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistte yapacakları 2200 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşuda; çim pisti çok seven 1 numaralı PATRICK WILDING, ilk defa birlikte start alacağı aprantisi hata yapmazsa kazanmaya en yakın isimdir. Bize göre tek rakibi; çim pistteki ilk yarışında kazanan atın yarım boy arkasında üçüncü olan 4 numaralı DANGER ZONE olacaktır.

4. KOŞU

İstanbul’da ikinci 6’lı Ganyan’a, 2 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 1000 metre mesafeli MAİDEN koşusu ile başlıyoruz. Çim pistteki ilk yarışında son 800’ü 44,08 gibi güzel bir derece ile koşup boyun farkıyla ikinci olan 2 numaralı HASKÖY FIRTINASI, ekürisinin de desteğiyle en şanslı isimdir. Bu pistte ikinci tamamladığı son yarışından farklı olarak bu kez kapalı gözlük ile koşacak olan 9 numaralı LUMİNOUS favoriye sert rakip olacaktır. Son yarışında LUMİNOUS’a burunla geçilen 4 numaralı LION DYNASTY ile bu sefer Ahmet ÇELİK’in bineceği 7 numaralı BEBEĞİM OLDUN kuponlara yazılması gereken diğer safkanlardır. Çim pistteki ilk yarışı ile hayal kırıklığı yaratsa da son sprintinde adeta ayakları yere değmeyen 5 numaralı STAR OF THE DAY sürprizde denenebilir. Bu yarışta olmasa da sentetik pistte yapacağı ilk yarışta mutlaka dikkate alınmalıdır.

5. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atlarının bir araya geldikleri sentetik pistteki 1400 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşuda; çim pistte daha başarılı olsa da sentetik pistteki tek galibiyetini bu mesafede elde eden 5 numaralı KHAN KHAN BABY grubun uygunluğu ile bize göre günün ilk bankosudur. Bu safkanın kötü koşması durumunda kazanacak ismi bulmak çok zorlaşacağından bu ayağı kapatmak gerekecektir.

6. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistte yapacakları 2100 metre mesafeli KV-7 YERVANT ÜTÜCÜ Koşusunda; iki hafta önce oldukça sert rakiplerle mücadele ettiği G 3 FETİH Koşusunda başarılı bir dördüncülük elde eden 2 numaralı PRESIDENT OF CITY favorimizdir. Rakip olarak önereceğimiz isimler; çimin etkili ismi 5 numaralı JAWINGER, Vedat ABİŞ’in bineceği 7 numaralı ENDLESS TIME, ismi geçen yıl GAZİ favorileri arasında geçen 8 numaralı HEAD VORKER ve 1900 metre mesafedeki son üçüncülüğü tatminkar olan 3 numaralı KOCAVEZİR olacaktır.

7. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistte 2000 metre mesafede start alacakları SATIŞ 2 koşusunda; uzun mesafe performansı soru işareti olsa da son başarılı yarışları ile 6 numaralı KING MİRBEY, son yarışında KING MİRBEY’i geçmeyi başaran 1 numaralı ORTAK GÜÇ, bu denli uzun bir mesafeye ilk defa çıkacak olsa da başarılı olacağını düşündüğümüz 3 numaralı NICOLICA, iki gün önce kariyerinin ilk birinciliğini kazanarak moral depolayan apranti Salih ÇELİK’in bineceği 2 numaralı LOOK NEWS, Antalya kum pistinde bu mesafede katıldığı üç koşuda bir birincilik, bir ikincilik ve bir de üçüncülük elde eden, sentetik pistte de güzel yarışlarını izlediğimiz 9 numaralı DISTURBIA ve son olarak henüz yarış kazanamasa da bu mesafede KING MİRBEY’in hemen arkasında bir dördüncülüğü bulunan 7 numaralı OGİBOR, bize göre eşit şansa sahip isimlerdir.

8. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atlarının çim pistteki 1400 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda; kalitesi bu grubun üzerinde olan ve çim pistte çıktığı on bir yarışın altısını kazanıp ikisini de ikinci bitiren 6 numaralı TOPAZ GIRL, günün ikinci bankosudur.

9. KOŞU

4 yaşlı Arap atları arasında sentetik pistte 1400 metre mesafede yapılacak olan, oldukça zorlu geçmeye aday HANDİKAP 14 koşuda; ayrım yapılmadan kuponlara yazılmasını önereceğimiz isimler; 1 numaralı ÇELİK MURAT, 2 numaralı HANSOY, 3 numaralı KERPİÇLİ, 5 numaralı PİYANİST, 11 numaralı SANCAROVA, 13 numaralı ÖZDE TAY ve 14 numaralı VAVEYLA olacaktır.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız bugünkü İstanbul Yarış Programı’nda, tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
3 , 4 , 2
2. AYAK
5 , 2 , 3 , 7
3. AYAK
1 , 4
4. AYAK
2 , 9 , 4 , 7 , 5
5. AYAK
5
6. AYAK
2 , 5 , 7 , 8 , 3
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
2 , 9 , 4 , 7 , 5
2. AYAK
5
3. AYAK
2 , 5 , 7 , 8 , 3
4. AYAK
6 , 1 , 3 , 2 , 9 , 7
5. AYAK
6
6. AYAK
1 , 2 , 3 , 5 , 11 , 13 , 14