At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi Hipodromu’nda bugün; iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Toplam 104 atın katılacağı yarışların yedisi çim, ikisi sentetik pistte yapılacak olup; altısında İngiliz, üçünde ise Arap atları start alacak. Günün en önemli yarışları; 3 yaşlı İngiliz taylarının GAZİ Koşusu öncesi uzun mesafeye çıkacakları G 1 KISRAK Koşusu ile G 2 SAİT AKSON Koşusu olacak.

1. KOŞU

Birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağında, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının sentetik pistteki 1500 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusunu izleyeceğiz. Sentetik pistte katıldığı on yarışı da ilk üç içerisinde tamamlayıp bunlardan altısını kazanma başarısı gösteren 7 numaralı İNEBOLU, yarış hayatına bir süredir Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden şampiyon jokey Gökhan KOCAKAYA ile favorimiz. En yakın rakipleri; son yarışı ile göz dolduran tecrübeli safkan 1 numaralı DUMAN ve sentetik pistin bir diğer başarılı ismi 5 numaralı LUSİA olacaktır. Yarışın sürprizini bir alt gruptaki son yarışını zorlanmadan kazanan 2 numaralı ERLİKHAN yapabilir.

2. KOŞU

4 yaşlı Arap atları arasında çim pistte 1900 metre mesafede yapılacak olan ŞARTLI 5 koşuda mücadelenin daha çok formda isimler 2 numaralı TAŞKENT ile 1 numaralı AHEN TAY arasında geçeceğini düşünmekle birlikte, çim pistteki son yarışını yine Ayhan KURŞUN ile kazanan 5 numaralı BÜYÜK GÜNTAY’a da bir çarpı atmakta yarar görüyoruz.

3. KOŞU

3 yaşlı dişi Arap taylarının sentetik pistte start alacakları 1200 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşuda; sentetik pistteki yarış hayatının ilk koşusunda apranti idaresinde görkemli bir galibiyet elde eden 4 numaralı DİLARASULTANIM, jokeyi Ercan ÇANKAYA ile bize göre günün ilk bankosudur.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan’a, henüz yarış kazanamamış 3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 1400 metre mesafeli MAİDEN koşusu ile başlıyoruz. Daha önce çim pistte başarılı yarışlarını izlediğimiz 12 numaralı FLYING JO, çim pistte 1600 metre mesafedeki son yarışını FLYING JO’nun iki salise arkasında tamamlayan 5 numaralı COOL BREEZE ve Erhan AKTUĞ’un bineceği, idman pistinde çok formda görünen 9 numaralı VICTORY NIGHT, eşit şansa sahip taylardır.

5. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistte 1400 metre mesafede apranti idaresinde yapacakları HANDİKAP 16 koşuda; önce çim sonra sentetik pistte olmak üzere bu mesafedeki son iki yarışını kazanmayı başaran 4 numaralı LONDON POWER, ilk defa birlikte start alacağı acemi aprantisine rağmen yine de favorimizdir. LONDON POWER’ın kazandığı iki koşuda da üzerinde olan apranti Fesih ÇETİNBAŞ’ın bu yarışta bineceği 8 numaralı STEEL HAWK, sert rakipler arasında sekizinci tamamladığı son koşusundaki derecesi bu gruba yetebilecek 2 numaralı DIAMOND BROTHERS ve eküri avantajı da bulunan 5 numaralı PELIGROSA diğer şanslı safkanlardır.

6. KOŞU

3 yaşlı erkek İngiliz taylarının GAZİ Koşusu öncesinde çim pistte 2200 metre mesafede mücadele edecekleri G 2 SAİT AKSON Koşusunda; G 1 ERKEK TAY DENEME Koşusu galibi 10 numaralı MADRAS ilk sırada önereceğimiz isimdir. Aynı yarışta beklentilerin altında kalarak ancak üçüncü olabilen 3 numaralı BLUE SUNSET, ERKEK TAY DENEME Koşusunun Ankara’daki muadili olan G 3 ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI Koşusunu üçüncü tamamlarken geçen yılki formuna yaklaştığını gösteren 4 numaralı CESUR ALİ, ERKEK TAY DENEME Koşusunda BLUE SUNSET’e burunla geçilen 13 numaralı ZIZKA ve 2024 yılı G 3 TENDÜREK Koşusunu kazandıktan sonra ERKEK TAY DENEME Koşusunda yakın bir altıncılık elde eden 12 numaralı TOR GOLD kuponlara yazılması gereken diğer isimlerdir.

7. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistte 1400 metre mesafede yapacakları günün ikinci MAİDEN koşusunda; yaklaşık on aylık aranın ardından çıktığı 1400 metre mesafeli koşuda güzel bir ikincilik elde eden 12 numaralı MASSAVA, bir önceki yarışında birlikte güzel bir üçüncülüğe imza attığı jokeyi Ahmet ÇELİK ile yeniden bir araya gelen 1 numaralı AGENT ZERO ve son yarışında apranti ile elde ettiği ikincilikten sonra bu kez Vedat ABİŞ ile start alacak olan 9 numaralı UYGURUM rakiplerine göre daha şanslı görünen isimlerdir. İlk yarışında bekleneni veremeyen 3 numaralı CONROY idman pistinde eskiye oranla daha canlı ve hazır görünüyor, bombayı patlatabilir.

8. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atlarının çim pistteki 2200 metre mesafeli G 3 AHMET CEMAL KURA Koşusunda; idman pistindeki görüntüsünü çok beğendiğimiz 7 numaralı PRANAYAMA’yı biraz da risk alarak günün ikinci bankosu olarak öneriyoruz.

9. KOŞU

Günün kapanışını, 3 yaşlı dişi İngiliz taylarının GAZİ Koşusu öncesinde çim pistte 2100 metre mesafede start alacakları G 1 KISRAK Koşusu ile yapıyoruz. 2023 yılını G 2 SAKARYA Koşusu galibiyeti ile kapattıktan sonra, sezona hızlı bir giriş yapıp biri G 1 DİŞİ TAY DENEME Koşusu olmak üzere katıldığı iki koşuyu da kazanan 5 numaralı GİZ, DİŞİ TAY DENEME Koşusunun ikincisi 7 numaralı MANGUSTA ile üçüncüsü 4 numaralı FLYING SPICE, Gökhan KOCAKAYA’nın bineceği 10 numaralı MITROS ON FIRE ve ilk kez çıktığı çim pistteki 2100 metre mesafeli yarışı rahat kazanan 14 numaralı QUEEN PROTEO, ayrım yapılmadan kuponlara işaretlenmesi gereken isimlerdir.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız bugünkü İstanbul Yarış Programı’nda, tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
7 , 1 , 5 , 2
2. AYAK
2 , 1 , 5
3. AYAK
4
4. AYAK
12 , 5 , 9
5. AYAK
4 , 8 , 2 , 5
6. AYAK
10 , 3 , 4 , 13 , 12
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
12 , 5 , 9
2. AYAK
4 , 8 , 2 , 5
3. AYAK
10 , 3 , 4 , 13 , 12
4. AYAK
12 , 1 , 9 , 3
5. AYAK
7
6. AYAK
5 , 7 , 4 , 10 , 14