At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi’de bugün; iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Toplam 97 atın katılacağı yarışların altısı çim, üçü sentetik pistte yapılacak olup; altısında İngiliz, üçünde ise Arap atları start alacak. Günün en önemli yarışı olan G 3 VEHBİ KOÇ Koşusunda, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atları birincilik mücadelesi yapacak.

1. KOŞU

İstanbul’da güne ve birinci 6’lı Ganyan’a, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının sentetik pistte yapacakları 2100 metre mesafeli KV HANDİKAP 22 SADETTİN SÜKAN Koşusu ile başlıyoruz. İlk sırada önereceğimiz safkan, şampiyon jokey Gökhan KOCAKAYA’nın bineceği 3 numaralı ARSLAN olacak. Rakip olarak gördüğümüz isimler ise; sentetik pistteki uzun mesafeli yarışlarda etkili olabilen 5 numaralı KATARSİS ile bomboş kilosunun avantajını değerlendirmeye çalışacak olan 8 numaralı ALYCONE olacaktır.

2. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının çim pistteki 2100 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşusunda; çim pistte grubun en başarılı ismi olan 1 numaralı ÇAKMAKŞAH, ilerleyen yaşına rağmen favorimiz. 6 numaralı FIRTINALAR DİYARI favoriyi en çok zorlayacağını düşündüğümüz isimdir. Çim pistteki son altıncılığını beğendiğimiz 2 numaralı AĞDAŞLI bu iki safkanın hatasını kollayacaktır.

3. KOŞU

2 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistte start alacakları 1000 metre mesafeli MAİDEN koşuda; sentetik pistteki yarış hayatının ilk koşusunu ikinci tamamlayan ve idman pistinde de gayet hazır görünen 5 numaralı PRINCESS SERRA ilk bankomuzdur.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağında, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının sentetik pistteki 1400 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusu yapılacak. Günün sonucunun kestirilmesi en zor yarışlarından biri olduğuna inandığımız bu mücadelede favori olarak önereceğimiz isim, daha önce birlikte start aldıkları yedi koşuda beş birincilik elde ettiği jokeyi Gökhan KOCAKAYA ile yeniden bir araya gelen 5 numaralı ANABELLA olacaktır. Rakip olarak öne çıkan isimler; bu tarz mesafelerin etkili isimlerinden 1 numaralı EL AUDAZ ve ağır kilo altında yaptığı son galobu ile göz dolduran 3 numaralı PRINCE OF DARKNESS şeklinde sıralanabilir.

5. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının çim pistte mücadele edecekleri 1300 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşuda; hazırlıklarını sürdürdüğü Ankara’daki son iki çim pist yarışında sergilediği performans bu grup için yeterli olabilecek 9 numaralı ATEŞ AYAZ, bize göre kazanmaya en yakın isimdir. Çim pistteki tek yarışında tabelanın uzağında kalsa da, son başarılı dördüncülüğü ile formunda kıpırdanmalar olduğunu gösteren 6 numaralı MANDAR ABBAS ile eküri avantajına da sahip olan 5 numaralı TRAKTÖR, çim piste yatkın orijini ile şanslı olabilecek diğer isimlerdir.

6. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 2100 metre mesafeli KV-9 M.NİYAZİ POLATYAR Koşusunda; tıpkı geçen senenin şampiyonu URFA ASLANI gibi, çok fazla yıpratılmadan GAZİ Koşusuna hazırlanmaya çalışılan 10 numaralı RIDE THE LIGHTNING favorimiz. Bu pistte, 2100 metre mesafede yapılan KV-8 DİNÇER CEBECİ Koşusunda RIDE THE LIGHTNING’i 3 boy farkla geçmeyi başaran 3 numaralı BORREGO favoriye yine sert rakip olacaktır. KV-8 TEVFİK ÇELİKOĞLU Koşusu ikincisi 1 numaralı ASMAR DUBAI, G 3 TENDÜREK Koşusu dördüncüsü 7 numaralı KOMİK KOMEDYEN ve bugüne kadar hep kum pistte yarışan, ilgililerinin GAZİ Koşusu öncesi bir kere de çimde görmek istedikleri 11 numaralı SON OF COOGER da şans verilmesi gereken diğer isimlerdir.

7. KOŞU

4 yaşlı dişi Arap atları arasında çim pistte 1600 metre mesafede yapılacak olan KV-7 NEAME Koşusunda kazananı; İzmir’deki başarılı yarışlarına İstanbul’da da yenilerini ekleyen 1 numaralı COLEGA ile G 1 ANNELER GÜNÜ Koşusunda COLEGA’ya boyun farkıyla geçilen 4 numaralı BİLETÇİ KIZ arasındaki mücadele belirleyecektir.

8. KOŞU

3 yaşlı dişi İngiliz taylarının çim pistteki 1200 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusunda; çim pistte bugüne kadar çıktığı beş yarışın ikisini kazanan, ikisinde ikinci olan ve birini ise üçüncü bitiren 4 numaralı BLUE SHARK, son kazandığı yarıştaki pilotu Vedat ABİŞ ile günün ikinci bankosudur.

9. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atları arasında çim pistte 1600 metre mesafede koşulacak olan G 3 VEHBİ KOÇ Koşusunda; son dönemde adeta sınıf değiştiren 1 numaralı BABA DALLAS, son yarışları kötü olsa da kalitesi ile bu gruba üstünlük sağlayabilecek olan 3 numaralı EGREGIOUS ROCK, dokuz çim yarışından beş galibiyet çıkarmayı başaran 5 numaralı İSHAKHAN, startta fazla oyalanmadığı her yarışta iyi koşan 7 numaralı MOUNTAIN ile kazandığı son yarışında olduğu gibi yine Özcan YILDIRIM’ın bineceği bir diğer kaliteli isim 11 numaralı TIME TO SHINE eşit şansa sahip safkanlardır.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız bugünkü İstanbul Yarış Programı’nda, tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
3 , 5 , 8
2. AYAK
1 , 6 , 2
3. AYAK
4
4. AYAK
5 , 1 , 3
5. AYAK
9 , 6 , 5
6. AYAK
10 , 3 , 1 , 7 , 11
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
5 , 1 , 3
2. AYAK
9 , 6 , 5
3. AYAK
10 , 3 , 1 , 7 , 11
4. AYAK
1 , 4
5. AYAK
4
6. AYAK
1 , 3 , 5 , 7 , 11