At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi’de bugün; iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Toplam 89 atın katılacağı yarışların beşi çim, dördü sentetik pistte yapılacak olup; beşinde İngiliz, dördünde ise Arap atları start alacak. Günün en önemli yarışı, 4 yaşlı Arap atları arasındaki KV-7 İHSAN ATÇI Koşusu olacak.

1. KOŞU

3 yaşlı dişi İngiliz taylarının çim pistteki 1400 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda; Ankara’da bu mesafede beşinci tamamladığı son yarışındaki derecesinin bu grup için  yeterli olacağını düşündüğümüz 7 numaralı TESORO favorimiz. G 1 DİŞİ TAY DENEME ve KISRAK koşularının ardından bir süre dinlendirilen 6 numaralı SHE IS APPROVED bize göre TESORO’yu zorlayabilecek tek isimdir.

2. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının çim pistte 1600 metre mesafede start alacakları ŞARTLI 3 koşuda; 1 numaralı BERTANHAN, 2 numaralı KUTHAN, 5 numaralı COOL FARUK, 8 numaralı YENİSİSTEM ve 10 numaralı SHAMİRİDİN ayrım yapmadan kuponlara yazılması gereken isimlerdir.

3. KOŞU

2 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistteki 1200 metre mesafeli ŞARTLI 5 mücadelesinde; son yarışını rahat kazanan, idman pistinde oldukça formda görünen, rakiplerine göre kilo avantajı da bulunan 4 numaralı STAR MY BEST günün ilk bankosudur.

4. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının sentetik pistte yapacakları 2000 metre mesafeli SATIŞ 3 koşusunda mücadelenin daha çok beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olan 1 numaralı SİLİSTRE ile bu mesafede yaptığı bir önceki koşusunu beğendiğimiz 2 numaralı ADAL arasında geçeceğini düşünmekle birlikte; son yarışlarına göre daha müsait bir kilo ile start alacak olan 7 numaralı LA CUCARACHA’nın da iyi koşacağına inanıyoruz.

5. KOŞU

Henüz koşu kazanamamış 3 yaşlı Arap taylarının bir araya geldiği, çim pistteki 1200 metre mesafeli MAİDEN koşuda; çim piste yatkın orijinleri ve idman pistindeki formda görüntüleri ile 3 numaralı CEMRE ATEŞİ, 7 numaralı HANIMIN GÜLÜ ve 13 numaralı YEKTA TAY rakiplerine göre daha şanslı görünen isimlerdir.

6. KOŞU

4 yaşlı Arap atları arasında çim pistte yapılacak olan 1200 metre mesafeli KV-7 İHSAN ATÇI Koşusunda, son yarışı olan G 2 ALİ RIZA BEY Koşusundaki dördüncülüğü ile göz dolduran 8 numaralı BAHÇEDEREBEYİ favorimiz. Ancak, safkanın bu koşuda fazlaca yıpranmış olma ihtimaline karşı; 2 numaralı BABA CAVİT, 7 numaralı GÜRSUYUM, 5 numaralı KAŞIKÇIBEYİ ile 4 numaralı COLEGA’nın da kuponlara yazılmasında yarar görüyoruz.

7. KOŞU

Yamak 3 seviyesindeki aprantilerin bineceği 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus sentetik pistteki 1500 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşunun oldukça zorlu geçmesini bekliyoruz. Bizim ilk planda önereceğimiz safkan 4 numaralı EL AUDAZ olacak. Yılın başarılı aprantilerinden Enes BOZDAĞ’ın bineceği 6 numaralı MY PRETTY GIRL, dokuz aydır koşmamasına rağmen kalitesi ile favoriye sert rakip olacaktır. Berkan ÇIĞLA ile start alacak olan 5 numaralı MAGIC FLUTE, daha sonra düşünülebilecek isimdir.

8. KOŞU

3 yaşlı dişi İngiliz taylarının sentetik pistteki 2100 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşusunda; son iki yarışında sert rakiplerle mücadele eden 3 numaralı RUNES, bu uygun grupta formda jokeyi Akın SÖZEN idaresinde günün ikinci banko ismidir.

9. KOŞU

İstanbul’da kapanışı, neredeyse her tayın kazanma şansının olduğu 3 yaşlı Araplara ait çim pistteki 1200 metre mesafeli MAİDEN koşu ile yapıyoruz. Bize göre; son dönemin en başarılı aprantisi Fesih ÇETİNBAŞ’ın bineceği 1 numaralı POLYCHROMO, grupta bu mesafedeki en iyi derecenin sahibi 2 numaralı YEDİ BEYZA, en dış kulvardan çıkacak olsa da ilk yarışındaki üçüncülüğü gayet tatminkar olan 4 numaralı BAYAN ALTIN, Vedat ABİŞ tercihiyle 6 numaralı CEVHERİM, 1,5 aylık arasına rağmen çim piste yatkın orijiniyle 7 numaralı DURUSOY, eküri avantajıyla 10 numaralı IRMAK ÇİÇEĞİ, sentetik pistteki ikinciliğinin ardından çimde daha iyi koşacağına inandığımız 11 numaralı JALELA, Ankara’dan formda gelen 13 numaralı KUMRU SULTAN ve Mehmet KAYA’nın ailesinin atı dururken binmeyi tercih ettiği 14 numaralı PİSİK ayrım yapılmaksızın kuponlara işaretlenmesi gereken isimlerdir.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız bugünkü İstanbul Yarış Programı’nda, tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
7 , 6
2. AYAK
1 , 2 , 5 , 8 , 10
3. AYAK
4
4. AYAK
1 , 2 , 7
5. AYAK
3 , 7 , 13
6. AYAK
8 , 2 , 5 , 7 , 4
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
1 , 2 , 7
2. AYAK
3 , 7 , 13
3. AYAK
8 , 2 , 5 , 7 , 4
4. AYAK
4 , 6 , 5
5. AYAK
3
6. AYAK
1 , 2 , 4 , 6 , 7 , 10 , 11 , 13 , 14