At Yarışı Tahminleri

İZMİR AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Şirinyer Hipodromu’nda bugün 79 atın katılacağı ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Tamamı kum pistte yapılacak olan yarışların dördünde İngiliz, beşinde Arap atları start alacak. Günün en önemli yarışı olan GRUP 3 Koşuda 3 yaşlı Arap tayları birincilik mücadelesi yapacak.

1. KOŞU

İzmir’de birinci 6’lı Ganyan; 3 yaşlı dişi Arap taylarının 1400 metre mesafeli MAİDEN koşusu ile başlıyor. İkinci bitirdikleri son yarışları ile artık kazanacak kıvama geldiklerini gösteren 7 numaralı PRENSESBÜŞRA ve Muhammet Mir BİLGİN ile iki yarış aradan sonra tekrar buluşan 1 numaralı BAŞ PERİ form olarak rakiplerinden bir adım önde görünüyor. Son üçüncülüğünü beğendiğimiz 8 numaralı VODA ile Alican İNCİ ile start alacak olan 5 numaralı ÖZLÜTAY da ihmal edilmemelidir.

2. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atlarının 1400 metre mesafedeki HANDİKAP 15 koşusunda; 1 numaralı BIRD ROSE başta olmak üzere; 4 numaralı SHE IS THE SHOW, 2 numaralı GALYAS CANDY ve 5 numaralı MENAS kuponlara mutlaka yazılmalıdır.

3. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının 1600 metre mesafedeki ŞARTLI 5 koşusunda favorimiz 3 numaralı ALTIN ŞİMŞEK. Bu safkan küçük kupon yapacak olan yarışseverlerce tek yazılabilir. Ancak; biz burada son üçüncülüğündeki düzlük sprintini bir sonraki yarışı için not aldığımız 2 numaralı AHİRDAĞ’ın da kuponlarda bulunması gerektiğini düşünüyoruz.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağında 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının 1900 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşusu var. Biz bu ayakta ilk şansı 6 numaralı GÜNEŞKRAL’a veriyoruz. En yakın rakibi 7 numaralı ALAÇATI AĞASI olacaktır. Son yarışlarını kazanan 2 numaralı KRAL TAÇI ile 1 numaralı AHMET ALİ daha sonraki ihtimallerdir. İdman pistindeki görüntüsünü beğendiğimiz 5 numaralı YEĞENİM TOPRAK yarışın sürprizini gerçekleştirebilir.

5. KOŞU

2 yaşlı dişi İngiliz taylarının start alacağı 1400 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşuda; son günlerin en başarılı jokeyi Özcan YILDIRIM’ın bineceği 1 numaralı DEL CARMEN favorimiz. En yakın rakipleri 8 numaralı MILDRED, 3 numaralı LOVE ACTION ve 6 numaralı BRAVE DANCER olacaktır. Kum pistte de iyi koşacağına inandığımız 4 numaralı AEGEAN QUEEN ile 7 numaralı CELENIE sürpriz yapabilecek isimlerdir.

6. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının mücadele edeceği günün en önemli koşusu olan 1400 metre mesafeli GRUP 3 koşuyu; son yarışını tekrarlaması halinde 1 numaralı ALTINTEPE’nin kazanacağını öngörüyor ve her iki 6’lı Ganyan için banko olarak öneriyoruz. İkili Bahis için 5 numaralı RÜZGAR BARIŞ ile 6 numaralı SAĞLAMCAN değerlendirilebilir.

7. KOŞU

1400 metre mesafeli günün ikinci MAİDEN/SATIŞ koşusu için piste çıkacak olan 3 yaşlı dişi Arap taylarından bizim kazanmaya en yakın gördüğümüz isim, Nevzat AVCİ ile start alacak olan 5 numaralı NAZLI HİLAL. Onu en fazla zorlayacak safkan ise 8 numaralı TEK YEK olacaktır. Bu iki tayın mücadelesine yaklaşık dört aydır koşmayan 1 numaralı ALTINZADE de katılabilir.

8. KOŞU

3 yaşlı İngiliz tayları arasında 2000 metre mesafede yapılacak olan HANDİKAP 15 koşunun; bu pist ve mesafedeki son yarışını aynı jokey ile kazanan 6 numaralı COCO JAMBOO, üç ayrı şehirde katıldığı son üç yarışını da ilk üç içinde bitiren 2 numaralı GOLD CASH ile zor kazanan bir isim olsa da yarış hayatındaki tek birinciliğini bu mesafede elde eden 5 numaralı NAVTEX arasında geçeceğini düşünüyoruz.

9. KOŞU

Şirinyer Hipodromu’nda günün son yarışı 3 yaşlı İngiliz tayları arasındaki 1400 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşu olacak. Son yarışını ölçü almadığımız, bir önceki yarışında bu mesafede ikinci olan 4 numaralı SABIRLI KÖRPE ile yarış hayatı boyunca kazandığı 250 birinciliğin yaklaşık dörtte üçünü İzmir’de elde eden Bekir Mert MIRIK’ın bineceği 5 numaralı CRAZY HORSE’un bu ayak için yeterli olacağını düşünüyoruz.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İzmir Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
7 , 1 , 8 , 5
2. AYAK
1 , 4 , 2 , 5
3. AYAK
3 , 2
4. AYAK
6 , 7 , 2 , 1 , 5
5. AYAK
1 , 8 , 3 , 6 , 4 , 7
6. AYAK
1
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
6 , 7 , 2 , 1 , 5
2. AYAK
1 , 8 , 3 , 6 , 4 , 7
3. AYAK
1
4. AYAK
5 , 8 , 1
5. AYAK
6 , 2 , 5
6. AYAK
4 , 5