At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi’de bugün toplam 93 atın start alacağı ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Altısı İngiliz, üçü Arap atları arasında yapılacak yarışların tamamı sentetik pistte koşulacak. Günün en yüksek ikramiyeli yarışı olan HANDİKAP 22 koşuda, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atları mücadele edecek.

1. KOŞU

2 yaşlı dişi İngiliz taylarının birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağındaki 1400 metre mesafeli MAİDEN koşusunda; bugüne kadar katıldığı altı yarışı da ilk üç içinde bitiren 1 numaralı SOMEBODY STOP ME ile eküri avantajına sahip olan 8 numaralı SPREZZATURA öncelikle şans verdiğimiz safkanlardır. Ayhan KURŞUN’un bineceği 3 numaralı DENİZ SESİ ile idmanlarında iyi derecelere imza atan 4 numaralı LAST TWO HOURS daha sonraki ihtimallerdir. Bu dört atı da kuponlarınıza yazmanızı öneriyoruz.

2. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının 1400 metre mesafeli SATIŞ 2 koşusunda; bu mesafeye ilk defa çıkacak olan 1 numaralı ALWAYS MY WAY favorimizdir. En yakın rakipleri 2 numaralı DARK PLANET ile son yarışını ölçü almadığımız 8 numaralı SAUDADE olacaktır. Bu üç ismin bu ayak için yeterli olacağını düşünüyoruz.

3. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının 1300 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşusunda; son ikinciliği ile göz dolduran 6 numaralı ONATKUT; müsait kilosu, etkili jokeyi ve eküri avantajı ile birinci 6’lı Ganyan’daki bankomuzdur.

4. KOŞU

İstanbul’da ikinci altılı Ganyan’a da 2 yaşlı dişi İngiliz taylarının 1400 metre mesafeli MAİDEN koşusu ile başlıyoruz. Zorlu geçmeye aday bu koşuda önceliği; ilk yarışında kendisine göre daha tecrübeli rakiplerinin yanında usta atlar gibi koşarak üçüncülük elde eden 10 numaralı WIN HER LOVE’a veriyoruz. Rakipleri; son yarışı ile kazanacak kıvama geldiğini gösteren 5 numaralı MITROS ON FIRE, 18 Ağustos’tan bu yana yaklaşık dört aydır koşmasa da, Ekim’in ortalarından itibaren düzenli olarak idmanlarına devam eden 9 numaralı VELOCITAS ve son günlerin en formda jokeyi ÖZCAN YILDIRIM’ın bineceği 6 numaralı SECRET IMAGE olacaktır. İdman pistinde formunu geliştirdiği gözlemlenen 7 numaralı TULPAR MEA sürprizde önereceğimiz isimdir.

5. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının 1500 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda; bu mesafedeki son yarışında yarım boy farkla üçüncü olan 1 numaralı JAFAR, sentetik pisteki altı koşusunun dördünde ikiliden düşmeyen 3 numaralı BAHÇEDEREBEYİ ve idman pistinde çok beğendiğimiz 4 numaralı YELBEĞEN arasındaki mücadelenin kazananı belirleyeceğini düşünüyoruz. Bu üç tayın da kötü koşması durumunda Akın SÖZEN’in ısrarla binmeye devam ettiği 2 numaralı TOMAR veya Nevzat AVCİ ile start alacak olan 8 numaralı TUNÇYILMAZ devreye girebilir. 9 numaralı AKTER TAY koşunun sürpriz ismidir.

6. KOŞU

Günün en yüksek ikramiyeli yarışı olan, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus 1500 metre mesafeli HANDİKAP 22 koşuda; son iki yarışını da bu mesafede rahat kazanmayı başaran 8 numaralı TOUCH THE CAT, bu kez daha uygun sıkleti ile yine kazanmaya en yakın gördüğümüz isimdir. Sentetik pistteki son yedi yarışında beş ikincilik elde eden 4 numaralı EL AUDAZ ile adeta bomboş kilo ile koşacak olan 9 numaralı ARSLAN favorinin hatasını kollayacak safkanlardır. Koşuda temposunu bozacak bir rakibinin olmaması, 5 numaralı GRACİAS SİNYOR’un beyaz bayrak ayna yapma ihtimalini artırıyor.

7. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı yedi Arap atının 2000 metre mesafede start alacağı günün bir diğer önemli mücadelesi olan KV-6 ERGUVAN Koşusunda, 7 numaralı FIŞ FIŞ bizim ikinci 6’lı Ganyan için banko olarak önereceğimiz isimdir. İkili Bahis oynayacaklar uzun mesafelerin etkili ismi 5 numaralı NİĞBOLU’yu değerlendirebilirler.

8. KOŞU

2 yaşlı dişi İngiliz taylarının 1400 metre mesafedeki günün üçüncü ve son MAİDEN koşusunda 4 numaralı LIGHT OF LIBERTY’nin birinciliğe en yakın tay olduğunu düşünüyor ve düşük bütçeli kuponlar için tek olarak öneriyoruz. 9 numaralı SOLİ ve 1 numaralı DARK BREEZE tecrübeli jokeyleri ile favorinin en ufak hatasını affetmeyecek forma sahip isimlerdir. 6 numaralı SIMAZE, güçlü orijini ve artan koşu tecrübesi ile sürpriz yapabilir.

9. KOŞU

İstanbul’da günün son yarışında 3 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atları 1300 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşuda birincilik mücadelesi yapacaklar. Daha üst gruplarda dahi başarılı yarışlar yapan 3 numaralı PELIGROSA, iki aydır koşmasa da şampiyon safkan BURGAS’ın ana baba bir kardeşi olan 4 numaralı WMURCOTT, starttan sağlıklı çıkabilirse 7 numaralı PAPER QUEEN ve hayatının ilk koşusuna çıkacak olan 14 numaralı BREAKING NEWS kuponlarda mutlaka bulunmalıdır.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
1 , 11 , 3 , 4
2. AYAK
1 , 2 , 8
3. AYAK
6
4. AYAK
10 , 5 , 9 , 6
5. AYAK
1 , 3 , 4 , 2
6. AYAK
8 , 4 , 9 , 5
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
10 , 5 , 9 , 6
2. AYAK
1 , 3 , 4 , 2
3. AYAK
8 , 4 , 9 , 5
4. AYAK
7
5. AYAK
4 , 9 , 1 , 6
6. AYAK
3 , 4 , 7 , 14