At Yarışı Tahminleri

İZMİR AT YARIŞI TAHMİNLERİ

İzmir’de bugün 78 atın katılacağı ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Dördünde İngiliz, beşinde Arap atlarının start alacağı yarışların tamamı kum pistte yapılacak. Günün en önemli yarışı; 2 yaşlı İngiliz taylarının A 3 PİRİ REİS Koşusu olacak.

1. KOŞU

Birinci 6’lı Ganyan; 2 yaşlı İngiliz taylarının 1400 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşusu ile başlıyor. Hayatının ilk koşusunda, sekizinci sırada çıktığı son düzlükte adeta uçarak en yakın rakibine 6,5 boy fark atan 6 numaralı BEFORE OR AFTER kazanmaya en yakın isim olup, günün ilk bankosudur. Rakip arayanlar; bir önceki yarışını, son düzlükte biraz dışarı savrulsa da, beyaz bayrak ayna yaparak kazanan 1 numaralı BONITA MIA’yı kuponlarına ekleyebilir.

2. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının Yamak 1 seviyesindeki aprantilerle 2000 metre mesafede start alacağı ŞARTLI 4 koşuda; İzmir kum pistindeki son iki yarışında buradaki en ciddi iki rakibini de geçmeyi başaran 2 numaralı AKSU NEHİR, bugüne kadar kazandığı iki birinciliğinde de üzerinde olan aprantisi Mert UYAR ile aynı başarıyı tekrarlayabilir. 1 numaralı CESUR RÜZGAR ile 3 numaralı ALMAATA KAYA yine en yakın rakipleri olacaktır.

3. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının 2100 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda; birlikte koştukları son yarışı ilk iki sırada tamamlayan safkanlardan 6 numaralı FADİK’in bu defa daha uygun kilosu ile kazanmasını bekliyoruz. 2 numaralı ALAÇATI AĞASI ağırlaşan kilosuna rağmen yine en yakın rakip konumunda olacaktır. Bu iki ismin bu ayak için yeterli olacağına inanıyoruz.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan, 4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atlarının 1600 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusu ile başlayacak. Biz bu koşuda; Vedat ABİŞ’in bineceği 3 numaralı GELENCAN, 2 numaralı AHİRDAĞ, 6 numaralı DUYGUDENİZİM ve 7 numaralı KÖYLÜMÜN KIZI’na mutlaka kuponlarda yer verilmesi gerektiğine inanıyoruz.

5. KOŞU

3 yaşlı dişi Arap taylarının 1600 metre mesafeli MAİDEN koşusunda; 1 numaralı NAZLI HİLAL İzmir’in en başarılı aprantilerinden biri olan Mert UYAR ile bize göre günün ikinci banko ismidir. Startta bazen çok oyalanabilen bu taya güvenemeyenler ilk defa start alacak olan 10 numaralı ŞERİFESULTAN ile 3 numaralı CANKUT’u da kuponlarına yazabilirler. İlk yarışına çıkacak bir diğer tay olan 11 numaralı TATLIBAHAR, ismi gibi tatlı bir sürprize imza atabilir.

6. KOŞU

2 yaşlı İngiliz taylarının buluşacağı günün en önemli koşusu olan 1600 metre mesafeli A 3 PİRİ REİS Koşusunda; bugüne kadar katıldığı altı koşuda da ikiliden düşmeyen ve bunların dördünü bu yarışta da birlikte start alacağı jokeyi Ali YILDIZ ile kazanma başarısı gösteren 10 numaralı NO MORE SECRET potoyu önde geçmeye en yakın isimdir. En sert rakipleri; son yarışında geçildiği 11 numaralı SWEET SACRIFICE ile ilk defa saat yönünün tersine koşacak olan 3 numaralı DAPPER MAN olacaktır. Bursa ve Kocaeli’ndeki başarılı yarışlarından sonra ilk defa İzmir’de koşacak olan 4 numaralı KAZE NI KATSU ile bu mesafedeki son yarışını kazanarak MAİDEN’a veda eden Vedat ABİŞ idaresindeki 8 numaralı TACHYON şanslı gördüğümüz diğer isimlerdir.

7. KOŞU

3 yaşlı İngiliz tayları arasında 1900 metre mesafede yapılacak olan HANDİKAP 16 koşunun günün en zorlu yarışı olduğunu düşünüyor ve imkanı olan yarışseverlere bu ayağı kapatmalarını öneriyoruz. Kapatamayacaklara ilk planda önereceğimiz isimler; 1 numaralı BIG SADDLER, 2 numaralı OĞLUM FIRAT, 3 numaralı BABASELİM, 4 numaralı TOUCH OF HEAVEN ile 5 numaralı BARİ olacaktır.

8. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz tayları arasındaki 1900 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşuda; form olarak rakiplerinden bir adım önde olduklarını düşündüğümüz 3 numaralı BEYOND THE SEA ile 4 numaralı SANTORONI GIRL’ü en fazla zorlayabilecek safkan 1 numaralı SHE IS THE SHOW olacaktır.

9. KOŞU

Günün son yarışı olan 3 yaşlı dişi Arap taylarına mahsus 1600 metre mesafeli MAİDEN koşuda; son iki yarışını da ikinci bitiren 1 numaralı BAŞ PERİ favorimizdir. Birlikte koştukları son yarışta BAŞ PERİ’nin bir boy arkasında kalan 12 numaralı VODA favoriye yine sert rakip olacaktır. Ekim ayının başında birlikte koştukları 1400 metre mesafeli yarışta BAŞ PERİ’yi 3,5 boy farkla geçmeyi başaran 11 numaralı TEK YEK ihmal edilmeden kuponlara yazılmalıdır. Beşinci bitirdiği son yarışında formunu geliştirdiği görülen 8 numaralı KİRAZ ÇİÇEĞİ dördüncü sırada önereceğimiz isimdir.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İzmir Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
6
2. AYAK
2 , 1 , 3
3. AYAK
6 , 2
4. AYAK
3 , 2 , 6 , 7
5. AYAK
1
6. AYAK
10 , 11 , 3 , 4 , 8
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
3 , 2 , 6 , 7
2. AYAK
1
3. AYAK
10 , 11 , 3 , 4 , 8
4. AYAK
HEPSİ
5. AYAK
3 , 4
6. AYAK
1 , 12 , 11 , 8