At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi Hipodromu’nda bugün toplam 81 atın start alacağı ve tek 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği sekiz koşuluk bir yarış programı var. Tamamı sentetik pistte koşulacak yarışların beşinde İngiliz, üçünde ise Arap atları birincilik mücadelesi yapacak.

1. KOŞU

İstanbul’da güne, 2 yaşlı İngiliz taylarının 1300 metre mesafede 6’lı Ganyan harici yapacakları MAİDEN koşu ile başlıyoruz. Birinci 4’lü Ganyan ve diğer bahisler için; 2 numaralı BERKOVİÇ, 5 numaralı KROS ve 3 numaralı BLACK PROJECT üçlüsünü kuponlarınıza mutlaka yazmanızı öneriyoruz.

2. KOŞU

7’li Plase’nin ilk ayağında, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 2000 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusu yapılacak. Yaklaşık 6,5 ay aradan sonra koştuğu yarışta nefes yönünden etkilenen 1 numaralı TIMELORD bu defa ideal mesafesinde daha etkili koşacaktır. En sert rakibi son yarışlarında tabeladan düşmeyen 2 numaralı PASSION RUNNER olacaktır.

3. KOŞU

6’lı Ganyan’ın ilk ayağını oluşturan, 4 ve yukarı yaşlı arap atlarının 1300 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusunda; son yarışında kazanan rakibini çok gerilerde takip etmenin faturasını fotoda kaybederek ödeyen 9 numaralı TEKAŞKIM, bu defa ön gruba yakın gidebilirse en şanslı isim olacaktır. O yarışın galibi 5 numaralı LUSİA daha da geliştirdiği formu ile bir kez daha kazanabilir. Kalite olarak bu grubun üstünde olsalar da form olarak istenen seviyede olmayan 1 numaralı DUMAN ile 3 numaralı ÖZGÜNSTONE daha sonraki ihtimallerdir. Yarışın sürprizini Özcan YILDIRIM ile start alacak olan 8 numaralı SİNGAPUR yapabilir.

4. KOŞU

3 yaşlı Arap tayları arasındaki 1400 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşunun; son yarışını ikinci tamamlayan 2 numaralı BERTANHAN ile üç aydır koşmasa da idman pistinde çok formda görünen 12 numaralı ÖZTEKBEY arasında geçeceğini düşünmekle birlikte, bu pist ve mesafede koştuğu son yarışını aynı apranti ile kazanan 8 numaralı ELİZA ve bu mesafede grubun en iyi derecesine sahip 9 numaralı TOLONAY’ın da kuponlara yazılması gerektiğine inanıyoruz. Daha sert bir grupla koştuğu son yarışında varlık gösteremeyen 7 numaralı ABDÜLCANBAZ dinçlikle iyi koşabilir, ihmal etmeyelim.

5. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının 2200 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşusunda; son koşusunu etkili bir düzlük sprintiyle kazanan 4 numaralı SAUDADE ile mesafe uzadıkça daha iyi koşan 2 numaralı CATALAN’ın şansını eşit görüyoruz. Sentetik pistte adeta sınıf atlayan 1 numaralı CATCH THE STARS acemi aprantisi ile koşunun sürpriz ismidir.

6. KOŞU

2 yaşlı dişi İngiliz taylarının 1400 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda; 6 numaralı OHRID INCISI Vedat ABİŞ ile favorimiz. En ciddi rakipleri 2 numaralı CHIQUITITA, 1 numaralı BELLA MI AMORE ve 3 numaralı PERHANE SULTANS olacaktır. Sürpriz 5 numaralı SOLEIL JARDIN’dan gelebilir.

7. KOŞU

2 yaşlı İngiliz taylarının 1300 metre mesafeli MAİDEN koşusunda, sentetik pistteki son iki yarışını da ikinci bitiren ve idman pistinde mükemmel derecelere imza atan 8 numaralı OPPENHEIMER, yılın en çok yarış kazanan jokeyi Vedat ABİŞ idaresinde günün bankosudur.

8. KOŞU

3 yaşlı dişi Arap taylarının 1200 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşusunda çok isme şans verilmeli. Biz bu ayakta; 1 numaralı DILDA, 2 numaralı KAFKAESQUE, 3 numaralı AYPERİSİ, 6 numaralı GÜZEL GÜNLER, 8 numaralı ALAŞİN, 9 numaralı DERYAKIZI, 10 numaralı SAADGIRL, 14 numaralı BİNT EL RİH ve 16 numaralı MAKARACI KIZ’ın diğer taylardan daha şanslı olduklarını düşünüyoruz.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
9 , 5 , 8
2. AYAK
2 , 12 , 8 , 9 , 7
3. AYAK
4 , 2
4. AYAK
6 , 2 , 1 , 3
5. AYAK
8
6. AYAK
1 , 2 , 3 , 6 , 8 , 9 , 10 , 14 , 16