At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

İstanbul’da bugün; 79 atın katılacağı, tamamı sentetik pistte yapılacak sekiz koşunun üçünde İngiliz, beşinde ise Arap atlarının mücadele edeceği ve tek 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. Günün en önemli yarışı, 4 ve yukarı yaşlı İngiliz atları start alacağı KV-6 AYDIN TAT Koşusu olacak.

1. KOŞU

4 yaşlı Arap atları arasında 6’lı Ganyan harici yapılacak olan 1500 metre mesafeli MAİDEN koşuda birinci 4’lü Ganyan ve Çifte Bahis oyunları için önereceğimiz isimler; ilk defa yarışacak olsa da idman pistinde dikkatleri üzerine çeken 3 numaralı EFAHİM ile verdiği 45 günlük aranın kendisine yaradığını idman görüntüleri ile kanıtlayan 6 numaralı MELİH AĞA olacaktır.

2. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının 2200 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda; ilk defa bu kadar ağır bir sıklet ile koşacak olsa da 1 numaralı AVCITOKOÇİN favorimizdir. En yakın rakipleri 6 numaralı DOBAR ve 2 numaralı BABA ZAMAN olacaktır.

3. KOŞU

3 yaşlı dişi İngiliz taylarının 1500 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda, form ve kalite olarak birbirine yakın isimler; 1 numaralı PERHANE SULTANS, 3 numaralı SOLEIL JARDIN ve 4 numaralı SUMEL KIZI’nın 6’lı Ganyan’ın ilk ayağı için yeterli olacağını düşünüyoruz.

4. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarına mahsus 1500 metre mesafeli HANDİKAP 21 koşuda; son yarışlarında start problemi yaşasa da 6 numaralı TORHAN TAY, ilerleyen yaşına rağmen bu tür mesafelerde zaman zaman etkili olabilen 7 numaralı SİNGAPUR ile kilo ve eküri avantajına sahip 10 numaralı ONATKUT’u kazanmaya daha yakın görüyoruz.

5. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı İngiliz atları arasındaki 1300 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşuda; 5 numaralı ELİMİNATÖR son yarışını tekrarlaması durumunda kazanmaya en yakın safkandır. Koşunun diğer şanslı isimleri; üç aylık arasına rağmen dinçlikle iyi koşacağına inandığımız 1 numaralı EXPECTANCY, Nevzat AVCİ’nin ilk defa bineceği 4 numaralı TOYGARIM, koşudaki tek kısrak olan 3 numaralı THE BEAUTIFUL ECE ve 6 numaralı HARLAN DRAKA şeklinde sıralanabilir.

6. KOŞU

Günün en önemli yarışı olan KV-6 AYDIN TAT Koşusunda 4 ve yukarı yaşlı yedi İngiliz atı 2200 metre mesafede start alacak. Bizim bu koşudaki ilk atımız 7 numaralı COOL STAR. 3 numaralı TIMELORD, 1 numaralı KOCAVEZİR ve 2 numaralı SWEPS daha sonraki ihtimallerdir. Yarışın sürprizi, apranti ile start aldığı koşusunu ölçü almadığımız, bu kez Erhan YAVUZ ile koşacak olan 5 numaralı CATCH THE STARS’dan gelebilir.

7. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının 2100 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda; onyedi gün önce aprantilerle start aldıkları 2000 metre mesafeli yarışı ilk üç sırada tamamlayan 4 numaralı GÖKTUĞTAY, 5 numaralı TUNÇYILMAZ ve 8 numaralı BİTİRİM KRAL, bu kez daha uygun sıklet ve tecrübeli jokeylerle yine mücadelenin içinde olacaklardır. Bu grubu en çok zorlayacak ismin hafif kiloların etkili jokeyi Mücahit BAYIR’ın bineceği 7 numaralı HIZLI AYAK olacağını düşünüyoruz.

8. KOŞU

4 yaşlı Arap atları arasındaki 1500 metre mesafeli MAİDEN koşuda; son ikinciliği ve idman pistindeki görüntüsü ile artık kazanacak kıvama geldiğini gösteren 3 numaralı ESEN BATU günün banko ismidir.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
1 , 3 , 4
2. AYAK
6 , 7 , 10
3. AYAK
5 , 1 , 4 , 3 , 6
4. AYAK
7 , 3 , 1 , 2 , 5
5. AYAK
4 , 5 , 7 , 8
6. AYAK
3