At Yarışı Tahminleri

İZMİR AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Şirinyer Hipodromu’nda bugün 77 atın katılacağı, tamamı kum pistte yapılacak dokuz koşunun dördünde İngiliz, beşinde Arap atlarının mücadele edeceği ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. Günün en önemli yarışı olan, KV-8 SATVET Koşusu, 4 yaşlı Arap atları arasında yapılacak.

1. KOŞU

Birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağı olan günün ilk yarışında, 4 yaşlı dişi Arap atları 1600 metre mesafeli MAİDEN koşuda start alacaklar. 1 numaralı BAŞ PERİ ile 2 numaralı KIZKARDEŞİM’in ağır sıkletlerine rağmen kazanmaya daha yakın göründüğü bu koşuda, 5 numaralı KARACAYIM’a da bir çarpı atmakta yarar görüyoruz. 4 numaralı DAĞBAHARI starttan sağlıklı çıkabilirse bombayı patlatabilir.

2. KOŞU

7 numaralı YURTBAŞI ile 1 numaralı BIRDWOOD’un tempoyu oldukça yükseltmesini beklediğimiz, 3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus 1900 metre mesafeli KV-6 koşuda; bu iki tayın hemen arkasında son düzlüğe çıkacağını düşündüğümüz 3 numaralı CAN ALUŞ etkili sprinti ile ilk şans vereceğimiz safkandır. Mustafa ÇİÇEK’in bineceği 4 numaralı KING DEVIL ile Antalya’daki son yarışını kazanan 6 numaralı NOEL DAY, koşunun diğer şanslı isimleridir.

3. KOŞU

4 yaşlı dişi Arap atlarının 1600 metre mesafeli MAİDEN koşuşunda; son üç yarışını ikinci tamamlayan 4 numaralı ÇAKOPİ’nin kazanma zamanının geldiğine inanıyor ve günün ilk bankosu olarak öneriyoruz.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağındaki, 3 yaşlı dişi İngiliz taylarına ait 1200 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşuda; üç boy geç çıktığı son yarışını etkili düzlük sprintiyle kazanmayı başaran 9 numaralı BALMUMU, son yarışını yine bu mesafede aynı jokey ile kazanma başarısı gösteren 8 numaralı KRYPTONITE, son yarışlarında kazanamasa da hep mücadelenin içinde olan 7 numaralı MISS MİRASERTEL, çok iyi uyum sağladığı aprantisi İbrahim Sefa SÖĞÜT ile iki yarış sonra yeniden bir araya gelen 5 numaralı BRILANTE ayrım yapılmaksızın kuponlara yazılmalıdır. İdman pistindeki son sprinti ile göz dolduran 2 numaralı COWARD QUEEN sürprizde değerlendirilebilir.

5. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 1900 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşusunda; Muhammed Mir BİLGİN idaresinde çıktığı beş yarışın üçünü kazanan 4 numaralı LION SONG bir kere daha beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak. En yakın rakibi; son yarışını, bariyer dibinde çıktığı düzlükte yol bulamayıp dış kulvara çıkarak zaman kaybetmesine rağmen yaptığı etkili sprintle kazanan 5 numaralı MY SON LARK olacaktır. Yine Ali YILDIZ ile katıldığı 2000 metre mesafeli son yarışını buradaki rakiplerinden birkaçını geçerek kazanan 6 numaralı RIBANDO ihmal edilmemelidir. Son olarak, 2024 yılının en çok yarış kazanan jokeyi Nevzat AVCİ ile start alacak olan 2 numaralı TOUCH OF HEAVEN da yeri olan yarışseverlerce bu üç safkandan sonra değerlendirilebilir.

6. KOŞU

Günün en önemli yarışı olan, 4 yaşlı Arap atları arasındaki 1400 metre mesafeli KV-8 SATVET Koşusunda; denk güçteki safkanlar, 1 numaralı KARİZMATİK, 4 numaralı HULKİ ve 2 numaralı ALTINTEPE arasındaki mücadeleye bu mesafede Grup yarış galibiyeti bulunan 3 numaralı BÜYÜK MENDERES de katılabilir.

7. KOŞU

Günün bir diğer önemli yarışı olan, KV-6 SEFERİHİSAR Koşusunda 4 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atları 1600 metre mesafede start alacaklar. 1400 metre mesafeli son koşusunda beşinci olsa da, kazanan AYURNAMAT’ın sadece 3,5 boy arkasında kalan, mesafenin 200 metre daha uzamasının lehine olacağına inandığımız 6 numaralı SUPER SWEET, jokeyi Nevzat AVCİ ile bize göre günün ikinci bankosudur.

8. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının Yamak 2 seviyesindeki aprantilerle start alacakları 2000 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşuda; bir önceki uzun mesafeli yarışını burunla kaybeden 1 numaralı ANKA ATEŞİ ile İzmir’in en başarılı aprantilerinden İbrahim Sefa SÖĞÜT’ün bineceği koşudaki tek kısrak olan 7 numaralı MEHLİKA SULTAN yeterli olacaktır.

9. KOŞU

Günün son mücadelesi olan, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının 2100 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşusunda sürpriz ihtimalini yüksek görüyor ve mümkün olduğunca çok ata şans vermenizi tavsiye ediyoruz. Bizim önereceğimiz isimler; 12 numaralı KUĞU GÜZELİ, 8 numaralı YARIMADA, 2 numaralı AKSU NEHİR, 7 numaralı OĞLUM YAMAN, 1 numaralı ALTIN ŞİMŞEK ve 3 numaralı UÇUK olarak sıralanabilir.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İzmir Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
1 , 2 , 5 , 4
2. AYAK
3 , 4 , 6
3. AYAK
4
4. AYAK
9 , 8 , 7 , 5
5. AYAK
4 , 5 , 6 , 2
6. AYAK
1 , 4 , 2 , 3
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
9 , 8 , 7 , 5
2. AYAK
4 , 5 , 6 , 2
3. AYAK
1 , 4 , 2 , 3
4. AYAK
6
5. AYAK
1 , 7
6. AYAK
12 , 8 , 2 , 7 , 1 , 3