At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi Hipodromu’nda bugün; 71 atın katılacağı, tamamı sentetik pistte yapılacak yedi koşunun dördünde İngiliz, üçünde Arap atlarının mücadele edeceği ve tek 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. Günün en önemli yarışı, 4 yaşlı Arap atları arasında yapılacak olan KV-7 AVRASYA EKONOMİ ZİRVELERİ Koşusu olacak.

1. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının 2000 metre mesafeli SATIŞ 2 koşusunda; bu pist ve mesafedeki son koşusunu yakın ara üçüncü tamamlayan 2 numaralı ALTUN YILDIZ ile şansını bu kez Özcan YILDIRIM ile deneyecek olan 5 numaralı FİRST LOVE, 7’li Plase için önereceğimiz isimlerdir.

2. KOŞU

6’lı Ganyan’a, 4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus 2100 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşu ile başlıyoruz. İki hafta önceki son yarışında düzlükte tam sprinte kalkacakken, jokeysiz koşan BUTRAGUENO’dan etkilenerek tempo kaybeden 7 numaralı CATALAN, o yarışı son metrelerde kazanmayı başaran 12 numaralı GIATRES, bir kez daha Nevzat AVCİ idaresinde ve bu defa daha müsait bir kilo ile koşacak olan 10 numaralı KAİHO ve kazanamasa da tabeladan düşmeyen, uzun mesafeleri seven 9 numaralı FİÇİÇİÇU eşit şansa sahip isimlerdir.

3. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının 2000 metre mesafeli MAİDEN mücadelesinde; Pazartesi günü iç pistte yaptığı galobunda gayet canlı ve formda görünen 7 numaralı CEVDETBEY, son ikinciliği ile göz dolduran 3 numaralı ALATURKA, verdiği uzun aradan etkilenmezse 9 numaralı MERTAT ve Mehmet KAYA ile start alacak olan 12 numaralı GÜLİZAR HANIM rakiplerine göre daha şanslı görünen safkanlardır.

4. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının 1300 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusunda; Handikap puanından da anlaşılacağı üzere, grubun en kaliteli ismi olan 6 numaralı RIDE THE LIGHTNING yaklaşık üç aylık arasına rağmen kazanmaya en yakın isimdir. Rakipleri; son koşusunu 5 boy geç çıkmasına rağmen yakın ara üçüncü tamamlayan ve ilgililerinin ilk defa dilbağı deneyeceği 3 numaralı DRAGONS SON, Vedat ABİŞ’in bineceği 4 numaralı KANDO ve son galobunda da üzerinde olan Görkem ÖZÇELİK ile start alacak olan 2 numaralı ASASSİNO olacaktır.

5. KOŞU

Günün en önemli yarışı olan KV-7 AVRASYA EKONOMİ ZİRVELERİ Koşusunda, 4 yaşlı Arap atları 1400 metre mesafede start alacaklar. İki aydır koşmasa da, son dönemde idmanlarına hız veren ve son galobundaki derecesi adeta İngiliz atlarını anımsatan 1 numaralı AK FİLOZOF bize göre günün bankosudur.

6. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 1500 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusunda; 7 numaralı HARLAN DRAKA, 2 numaralı JUDGMENT, 3 numaralı SUBUTAI, 1 numaralı WOLF POLAT, 5 numaralı POLPOO ve 11 numaralı ULTIMATE DECISION’a kuponlarda mutlaka yer verilmelidir.

7. KOŞU

Günün kapanışındaki, 4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atlarına mahsus 2000 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşuda kazananı; kısa mesafede çıktığı son üç yarışı da başarılı olan, daha önce bu mesafede de bir birinciliği bulunan 6 numaralı LUSİA ile 2100 metrelik son yarışını kazanan ve eküri avantajına da sahip olan 7 numaralı SİLAHLIKIZ arasındaki mücadele belirleyecektir.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
7 , 12 , 10 , 9
2. AYAK
7 , 3 , 9 , 12
3. AYAK
6 , 3 , 4 , 2
4. AYAK
1
5. AYAK
7 , 2 , 3 , 1 , 5 , 11
6. AYAK
6 , 7