At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi’de bugün; 96 atın katılacağı, altısı çim üçü sentetik pistte yapılacak dokuz koşunun beşinde İngiliz, dördünde Arap atlarının mücadele edeceği ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. 4 yaşlı Arap atlarının start alacağı KV-6 DÜNYA ARI GÜNÜ Koşusu, günün en önemli yarışı olacak.

1. KOŞU

Birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağında 3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 1600 metre mesafeli MAİDEN koşusu yapılacak. Çim pistteki son iki yarışını yakın farklarla üçüncü tamamlayan 1 numaralı AGENT ZERO, tecrübeli jokeyi Sadettin BOYRAZ ile favorimiz. Dokuz ay aradan sonra çim pistte çıktığı 1400 metre mesafeli yarışını liderin sadece 3,5 boy arkasında altıncı tamamlayıp daha hazır girdiği sentetik pistteki bir sonraki yarışta ikinci olan 4 numaralı FLY WITH ME favoriyi en çok zorlayacak safkandır. İlk yarışını pistlerin değişmesi nedeniyle biraz daha eksik olduğu sentetik pistte koşmak zorunda kalıp tatminkar bir üçüncülük elde eden 7 numaralı NATIVE TALENT, nihayet çıkacağı çim pistte etkili bir performans sergileyebilir.

2. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının sentetik pistteki 2200 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşusunda, sentetik pistteki son yarışını bu mesafede yine Özcan YILDIRIM ile kazanan  6 numaralı GIATRES bizim ilk sırada önereceğimiz isimdir. Ekonomik kuponlarda tek başına bırakılabilecek olan safkanın en ciddi rakipleri; mesafe uzadıkça daha iyi koşan 3 numaralı FİÇİÇİÇU ile Mertcan ÇELİK idaresinde çıktığı dört yarışın ikisini kazanıp birinde de ikinci olan 2 numaralı CATCH THE STARS olacaktır. Taylığında sentetik pistte güzel yarışlarını izlediğimiz 4 numaralı EL TRANSCANTABRICO da kuponlarda bulunması gereken bir başka isimdir.

3. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının sentetik pistteki 1200 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşusunda  birinciliğin en büyük adayları; Antalya kumunda ikide iki yapıp sentetik pistteki ilk yarışına çıkacak olan 1 numaralı GÜNÇE KIZ, Antalya sentetik pistindeki ilk yarışını kazanıp İstanbul’a getirilen 2 numaralı KIVIRCIK OKTAY ve Bursa’da çim pistte rahat bir birincilik elde edip şansını bu defa sentetik pistte deneyecek olan 3 numaralı DORU PRENSES olacaktır.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan’ın da ilk ayağını oluşturan, 4 ve yukarı yaşlı Arap atları arasında çim pistte 2400 metre mesafede yapılacak olan HANDİKAP 15 koşuda; çim pistte başarılı yarışlarına şahit olduğumuz 3 numaralı HOSLİ, ağır kilosuna rağmen en şanslı gördüğümüz safkandır. Rakipleri; taylığında çim pistte yaptığı üç yarışta da ikinci olan 7 numaralı UÇAN EJDERHA, Bursa çimindeki 2200 metre mesafeli son yarışını üçüncü tamamlayan, eküri avantajına da sahip 13 numaralı LİZARDON, sentetik pistteki son yarışlarında gayet başarılı sonuçlara imza atan, 4 numaralı KUNYA ve 1 numaralı ASİ TAHA şeklinde sıralanabilir.

5. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atlarının Yamak 1 seviyesindeki aprantilerle start alacakları çim pistteki 1900 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşuda; Enes BOZDAĞ’ın bineceği, idman pistinde oldukça hazır görünen 6 numaralı FİLYOS, Adem CEYLAN idaresinde koşacak olan 3 numaralı LIBERTALIA, yaklaşık üç aydır koşmasa da çim pistte başarılı bir isim olan 7 numaralı RAY OF LIGHT, idmanlarını da aynı apranti ile yapan 11 numaralı APASSIONATA ve son üçüncülüğündeki derecesi bu grup içi yeterli olabilecek 2 numaralı PASSION RUNNER eşit şansa sahip isimlerdir.

6. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının çim pistte 1900 metre mesafede yapacakları günün en önemli yarışı olan KV-6 DÜNYA ARI GÜNÜ Koşusunda; kendisinden çok daha güçlü rakiplerle mücadele ettiği KV-9 MOHAÇ Koşusu hariç geçilmeyen 6 numaralı ÖZTEKBEY, bize göre günün ilk bankosudur.

7. KOŞU

Sahiplerinin performanslarından memnun olmadığı 3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 1600 metre mesafeli SATIŞ 2 koşusunda; 9 numaralı LAGUNA BOY, 10 numaralı STAY HAPPY, 7 numaralı KING MİRBEY, 3 numaralı LOOK NEWS ve 2 numaralı CHIQUITITA kuponlarda mutlaka bulunması gereken isimlerdir.

8. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 1600 metre mesafeli günün ikinci MAİDEN koşusunda; bugüne kadar katıldığı iki yarışta da ikinci olan 7 numaralı OSMANIM’ın bu kez MAİDEN’a veda edeceğini düşünüyor ve günün ikinci bankosu olarak öneriyoruz.

9. KOŞU

İstanbul’da günün son mücadelesi, 4 yaşlı dişi Arap atlarının sentetik pistteki 2000 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşusu olacak. İstanbul’da sürpriz sonuçlara imza atan Mustafa ÇİÇEK ile start alacak olan 2 numaralı MAVİŞİN KIZI, bugüne kadar yaptığı üç yarışta da sentetik pistte ve uzun mesafede mücadele edip en kötü üçüncü olan 4 numaralı İLLEDE DORU, 2100 metre mesafeli bir önceki yarışını boyun farkı ile ikinci tamamlayan 5 numaralı KADİFE KALE, son üç yarışı kötü olsa da ekürisinin de desteğini alacak olan 6 numaralı GÜLİZAR HANIM, ne zaman nasıl koşacağını kestiremediğimiz 7 numaralı GÜZEL GÜNLER, uzun mesafede biraz eksik görünse de grubun uygunluğu ile 11 numaralı MRS PARİS ve Müslüm ÇELİK’in çok uygun bir kilo ile bineceği 12 numaralı ÖZDE TAY‘ın ikinci 6’lı Ganyanın son ayağı için yeterli olacağını düşünüyoruz.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız bugünkü İstanbul Yarış Programı’nda, tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
1 , 4 , 7
2. AYAK
6 , 3 , 2 , 4
3. AYAK
1 , 2 , 3
4. AYAK
3 , 7 , 13 , 4 , 1
5. AYAK
6 , 3 , 7 , 11 , 2
6. AYAK
6
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
3 , 7 , 13 , 4 , 1
2. AYAK
6 , 3 , 7 , 11 , 2
3. AYAK
6
4. AYAK
9 , 10 , 7 , 3 , 2
5. AYAK
7
6. AYAK
2 , 4 , 5 , 6 , 7 , 11 , 12