At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi’de bugün; iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği on koşuluk bir yarış programı var. Toplam 96 atın mücadele edeceği yarışların üçü çim, yedisi sentetik pistte yapılacak olup; beşinde İngiliz, beşinde de Arap atları start alacak. 3 ve yukarı yaşlı beş İngiliz atının katılacağı KV-7 SERDAR KEMAL ÖZÇOLAK Koşusu, günün en önemli mücadelesi olacak.

Ayrıca; 12 Haziran Çarşamba günkü ikinci 6’lı Ganyan’ı bilen çıkmadığından, 12.019.542 TL bugün saat 19.00’da başlayacak olan İkinci 6’lı Ganyan’a devretmiştir. Devirle birlikte tevziye tabi tutarın 30 milyon TL’ye ulaşmasını bekliyoruz.

1. KOŞU

İstanbul’da birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağında, henüz yarış kazanamamış 3 yaşlı Arap taylarının sentetik pistteki 1300 metre mesafeli MAİDEN koşusunu izleyeceğiz. En dış kulvardan çıkıp dışarıları dolaşarak altıncı olduğu ilk yarışından sonra en iç kulvardan çıktığı ikinci yarışında biraz da faule maruz kalarak yakın ara ikinci olan 2 numaralı HIZLI VEYSEL favorimiz. Ekonomik kuponlarda tek başına bırakabileceğimiz safkanın en ciddi rakibi bir hafta önceki koşusunda banko olarak önerdiğimiz ancak o gün için bizi mahcup eden 3 numaralı KAHRAMAN EVLAT olacaktır. Orijininin hakkını bir türlü veremeyen 5 numaralı SÜRGÜNBATUR favorilerin kötü koşması halinde devreye girebilir.

2. KOŞU

Kalite ve performans olarak birbirine yakın 4 yaşlı Arap atlarının bir araya geldiği, sentetik pistte yapılacak olan 2000 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşuda önereceğimiz isimler; bir önceki koşusunu bu mesafede yine Adem ASLAN ile kazanmayı başaran 3 numaralı ÇALHAN, sentetik pistte çıktığı ilk yarışta sürpriz bir birincilik elde eden 4 numaralı KOCADAYI, son yarışında biraz daha eksik olduğu çim pistte güzel bir ikinciliğe imza atan 5 numaralı ESEN BATU ve altı yarış aranın ardından döndüğü sentetik pistteki son yarışında bombayı patlatan 7 numaralı SANCAROVA şeklinde sıralanabilir.

3. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistte start alacakları 2000 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşuda mücadelenin; formunun zirvesindeki 1 numaralı ASASSİNO, şampiyon jokey Gökhan KOCAKAYA’nın bineceği KURTEL Ekürisine ait 3 numaralı HUMAN TORCH ile bu mesafedeki bir önceki yarışını gayet tatminkar bir derece ile kazanan 6 numaralı RUNES arasında geçmesini bekliyoruz.

4. KOŞU

2 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistteki 1100 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusunda; hayatının ilk yarışını erkek tayların önünde kazanan 2 numaralı ATOMIC MONSTER günün ilk banko ismidir.

5. KOŞU

Çarşamba gününden 12.019.542 TL devirli İkinci 6’lı Ganyan’a, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistte yapacakları 2100 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşu ile başlıyoruz. Haziran ayında dört yarış kazanan başarılı apranti Berkant GÖKÇE’nin bineceği 2 numaralı LITTLE FRANKEL, bomboş kilo ile koşacak olan 9 numaralı ULTIMATE DECISION ve üç yıl aradan sonra çıktığı çim pistte başarılı bir üçüncülük elde eden 4 numaralı LEBRON koşunun en şanslı isimleridir.

6. KOŞU

3 yaşlı Arap tayları arasında sentetik pistte 1300 metre mesafede yapılacak olan günün ikinci MAİDEN mücadelesinde ayrım yapılmadan kuponlara yazılmasını önereceğimiz isimler; 1 numaralı BABA YÜREKLİ, 2 numaralı FREKANS, ilk startını alacak olan 5 numaralı NALDÖKEN AĞASI, 7 numaralı YEDİ BEYZA, 9 numaralı KIZIL ZEYNA ve 10 numaralı POLYCHROMO olacaktır.

7. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistteki 1900 metre mesafeli KV-7 SERDAR KEMAL ÖZÇOLAK Koşusunda; bu yarışı geçen sene de kazanmış olan 2 numaralı AGE OF FIRE günün ikinci bankosudur.

8. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistte 1500 metre mesafede start alacakları HANDİKAP 15 koşuda ilk sırada önereceğimiz isim, bu pistteki son üç yarışı da başarılı olan, idman pistinde de oldukça istekli görünen 6 numaralı LIFEGUARD olacak. Son yarışında sert rakiplerden etkilenen 7 numaralı NOX ATRA, sentetik pistte biraz daha eksik olsa da bu uygun grupta başarılı bir yarış sergileyebilir. Ağır kilosuna rağmen sürdürdüğü formu ile 1 numaralı MAD RUNNER ve Ercan ÇANKAYA ile koşacak olan 2 numaralı LAST TANGO daha sonraki ihtimallerdir. Sürpriz arayanlar, ilk kez sentetik piste çıkacak olan 10 numaralı GÖRKEM KAPTAN’ı değerlendirebilir.

9. KOŞU

Günün üçüncü ve son MAİDEN koşusunda, 3 yaşlı Arap tayları yine sentetik pistte ve 1300 metre mesafede start alacaklar. İdmanlarını da birlikte yaptığı aprantisi Salih ÇELİK ile çim pistte bir üçüncülük bir de ikincilik elde eden 1 numaralı ÇELİKOVİÇ, iç pistte yaptığı son galobu ile artık kazanacak kıvama geldiğini gösterdi. Bize göre tek rakibi, ilk yarışında bekleneni veremese de potansiyelli bir tay olduğuna inandığımız 4 numaralı GOBAK KAYRA olacaktır.

10. KOŞU

Günün en zor geçmeye aday koşularından biri olan, 4 yaşlı Arap atlarının çim pistteki 1400 metre mesafeli SATIŞ 1 koşusunda; 1 numaralı KADİRGÜN, 3 numaralı VAVEYLA, 4 numaralı BABA KARATAŞ, 6 numaralı GÜLİZAR HANIM, 7 numaralı MALKA MOMA, 9 numaralı KUKİTAY ve 12 numaralı MELİH AĞA, bizim daha şanslı olduğuna inandığımız isimlerdir.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız bugünkü İstanbul Yarış Programı’nda, tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
2 , 3 , 5
2. AYAK
3 , 4 , 5 , 7
3. AYAK
1 , 3 , 6
4. AYAK
2
5. AYAK
2 , 9 , 4
6. AYAK
1 , 2 , 5 , 7 , 9 , 10
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
2 , 9 , 4
2. AYAK
1 , 2 , 5 , 7 , 9 , 10
3. AYAK
2
4. AYAK
6 , 7 , 1 , 2 , 10
5. AYAK
1 , 4
6. AYAK
1 , 3 , 4 , 6 , 7 , 9 , 12