At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda bugün toplam 79 atın start alacağı ve bir 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği sekiz koşuluk bir yarış programı var. Dördünde İngiliz, dördünde de Arap atlarının koşacağı yarışların tamamı sentetik pistte yapılacak. 3 yaşlı Arap taylarının KV-8 koşusu günün en önemli yarışı olacak.

1. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının 6’lı Ganyan harici 1400 metre mesafeli MAİDEN koşusunda oynanabilecek bahisler için; 1 numaralı ESEN BATU, 5 numaralı MELİH AĞA ve 6 numaralı MELİKESULTAN’ın yeterli olacağını düşünüyoruz.

2. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus 2000 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşuda 7’li Plase için önereceğimiz safkanlar; kalite olarak bu grubun üzerinde olan 2 numaralı HORROR ve uzun mesafedeki son yarışlarını kazanan 6 numaralı CATCH THE STARS ve 1 numaralı CLYMORE olacaktır. 4 numaralı TALHA PAŞA sürprizde denenebilir.

3. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 1300 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda; her ne kadar 9 numaralı EFSANE CAN ile 4 numaralı CHAUVINIST ağır favori olarak görünse de; hafif kilolu isimlerden 10 numaralı PELE AND DIDO, 11 numaralı JAKOBOY ve 12 numaralı EKARAJ da kuponlara yazılmalıdır.

4. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının start alacağı 1500 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşuda; halen MAİDEN bir tay olsa da sürekli tabela içinde kalmayı başaran 8 numaralı UÇAN KUZEY’in Mertcan ÇELİK idaresinde şanssızlığını kırarak bu kez kazanmasını bekliyoruz. Bir süredir koşmayan safkanlar, 3 numaralı KIZGIN KRAL ile 7 numaralı OYTUN rakip olarak önereceğimiz isimlerdir. Geniş oynayacaklar 4 numaralı ABONE ile 11 numaralı JUMBOJET’i de kuponlarına ekleyebilir.

5. KOŞU

2 yaşlı İngiliz taylarının 1400 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda; son günlerin formda jokeyi Özcan YILDIRIM ile start alacak olan 6 numaralı PERFECT PLAYER favorimiz. Bu safkanı en çok zorlayacak isimler 3 numaralı HAVOC ile 1 numaralı ASASSİNO olacaktır. Vedat ABİŞ’in binmeyi tercih ettiği 5 numaralı PROTEUS tatlı bir sürprize imza atabilir.

6. KOŞU

Günün en önemli yarışında 3 yaşlı Arap tayları 1400 metre mesafeli KV-8 koşuda bir araya geliyor. Sentetik pistte koştuğu beş yarışın dördünü kazanıp birinde de ikinci olan 1 numaralı O BİR ÇELİK son üç koşusunda olduğu gibi Vedat ABİŞ ile yine kazanmaya yakın görünüyor. Bu safkan küçük kuponlarda tek başına bırakılabilir. Güvenemeyenler, rakip olarak son yarışını iyi sayılabilecek bir derece ile oldukça rahat kazanan 2 numaralı AK FİLOZOF’u da kuponlarına yazabilirler.

7. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının 1400 metre mesafeli günün bir diğer MAİDEN koşusunda; idman pistinde göz dolduran 8 numaralı METAFOR başarılı jokeyi Ayhan KURŞUN ile favorimiz. 11 numaralı ŞEN ANA ile 2 numaralı BÜYÜK GÜNTAY favorinin en küçük hatasını affetmeyecektir. 1 numaralı BAYRAMDERE ve 9 numaralı NİDA HATUN daha sonraki ihtimallerdir.

8. KOŞU

İstanbul’da günü; 3 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atlarının 2100 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusu ile bitiriyoruz. Kendisini çok iyi tanıyan aprantisi Berkant GÖKÇE ile rakiplerine göre daha uygun bir sıklet ile start alacak olan 5 numaralı PASSION RUNNER bizim için günün sığınma limanıdır.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
9 , 4 , 10 , 11 , 12
2. AYAK
8 , 3 , 7 , 4 , 11
3. AYAK
6 , 3 , 1 , 5
4. AYAK
1 , 2
5. AYAK
8 , 11 , 2 , 1 , 9
6. AYAK
5