At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi’de bugün; 73 atın katılacağı, beşinde İngiliz, üçünde Arap atlarının sentetik pistte mücadele edeceği ve tek 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği sekiz koşuluk bir yarış programı var. Günün en önemli yarışı olan KV-6 NİMET ÜYKEN Koşusu, 3 yaşlı İngiliz tayları arasında yapılacak.

1. KOŞU

6’lı Ganyan harici yapılacak olan birinci koşuda 3 yaşlı İngiliz taylarının 1500 metre mesafeli MAİDEN koşusunu izleyeceğiz. Birinci 4’lü Ganyan ve diğer bahisler için; 4 numaralı COOL BREEZE ile 6 numaralı STARLİNK’in rakiplerine göre daha şanslı olduğunu düşünüyoruz. Yarıştaki tek dişi tay olan 8 numaralı DEA FORTUNA’dan bir sürpriz gelebilir.

2. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının 2200 metre mesafeli KV-6 koşuda bir araya geleceği, 7’li Plase’nin ilk ayağını oluşturan günün ikinci koşusunda; 2 numaralı FEDAİ, 6 numaralı TUNÇ SİPERİ ve 4 numaralı LEONİDAS kuponlarda mutlaka bulunması gereken isimlerdir.

3. KOŞU

6’lı Ganyan’ın da başlayacağı, 3 yaşlı İngiliz taylarına ait 1500 metre mesafeli MAİDEN koşuda; üçüncü tamamladığı ilk yarışından bu yana iki aydır koşmasa da idmanlarına düzenli olarak devam eden 4 numaralı MAGNETIC STORM ve ilk defa koşacak olan 5 numaralı MY INVENTION öncelikli olarak şans verilmesi gereken taylardır. İdman pistindeki canlı görüntüsü ile 3 numaralı CROSSOVER, bu kez daha iyi koşacağını düşündüğümüz 6 numaralı REAL RICH ve Bursa kum pistindeki başarılı yarışlarından sonra sentetik pisti de yadırgamayacağına inandığımız 7 numaralı SELANİK PRENSİ daha sonraki ihtimallerdir.

4. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus 2000 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşuda; bu pist ve mesafede katıldığı iki yarışı da kazanan 4 numaralı FİÇİÇİÇU ile Vedat ABİŞ’in bineceği 7 numaralı LITTLE FRANKEL eşit şansa sahip safkanlardır. Ancak; kilo avantajına sahip isimler, 9 numaralı SAUDADE ve 10 numaralı EKARAJ da kesinlikle ihmal edilmemelidir.

5. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 1500 metre mesafede yapacakları ŞARTLI 5 koşuda; yaklaşık dört aydır koşmasa da idman pistinde harikalar yaratan 4 numaralı DAGMAR, son üç yarışını da bu pist ve mesafede, aynı jokeyle kazanan 5 numaralı TOUCH THE CAT ve sentetik pistteki orta mesafeli yarışların bir diğer başarılı ismi 6 numaralı BONNY BOMB arasındaki zorlu mücadele birinciyi belirleyecektir. Bu üç atın da kötü koşması durumunda, 2000 metre mesafedeki son yarışını ikinci bitirirken göz dolduran 7 numaralı HORROR tatlı bir sürprize imza atabilir.

6. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının 1300 metre mesafeli KV-6 NİMET ÜYKEN Koşusunda; 1400 metre mesafeli son yarışında güçlü rakiplerini sürpriz bir şekilde geçmeyi başaran 2 numaralı HAVOC aynı jokeyi ve sürdürdüğü formu ile en şanslı isimdir. Bize göre tek rakibi, iç pistte yaptığı son galobunda adeta uçan 4 numaralı PROTEUS olacaktır.

7. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının 1500 metre mesafede start alacakları ŞARTLI 5 koşuda, Ahmet ÇELİK ile birlikte koştukları beş yarışın ikisini kazanan diğer üçünü ise ikinci tamamlayan 6 numaralı SANCAR idman pistindeki fit görünümü ile günün banko ismi olacaktır.

8. KOŞU

Günün en kalabalık koşusu olan 4 yaşlı dişi Arap atlarına mahsus 1200 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşuda, değerlendirmelerimizi sürpriz ihtimalini de göz önüne alarak yapacağız. Buna göre; 1 numaralı JAVARONOK GOŞA, 3 numaralı SAADGIRL, 4 numaralı MİSS DERİN, 7 numaralı SOPRANO, 8 numaralı KUŞADASI GÜZELİ, 9 numaralı ÖZDE TAY, 13 numaralı BATI RÜZGARI ve 14 numaralı MRS PARİS, 15 numaralı İKİMİZ ve 16 numaralı DİLBERAN’ın arasından imkanlarınız çerçevesinde seçeceğiniz isimlere kuponlarınızda yer vermenizi öneriyoruz.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
4 , 5 , 3 , 6 , 7
2. AYAK
4 , 7 , 9 , 10
3. AYAK
4 , 5 , 6 , 7
4. AYAK
2 , 4
5. AYAK
6
6. AYAK
3 , 4 , 8 , 9 , 13 , 16