At Yarışı Tahminleri

İZMİR AT YARIŞI TAHMİNLERİ

İzmir Şirinyer Hipodromu’nda bugün 60 atın katılacağı, tamamı kum pistte yapılacak sekiz koşunun beşinde İngiliz, üçünde Arap atlarının mücadele edeceği ve tek 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. Günün en önemli yarışı, 4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus KV-8 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Koşusu olacak.

1. KOŞU

Günün ilk yarışı, 4 yaşlı Arap atları arasındaki 1900 metre mesafeli MAİDEN koşu olacak. Bu mesafedeki son yarışını ikinci tamamlarken buradaki bazı rakiplerini de geçmeyi başaran 1 numaralı ATEŞANI’nın kazanması normal sonuç olacaktır. Rakip arayanlara, ilk defa uzun mesafeye çıkacak olan 3 numaralı BİLALCAN ile koşudaki tek kısrak olan 6 numaralı BAŞPERİ’yi önerebiliriz.

2. KOŞU

3 yaşlı İngiliz tayları arasındaki 1600 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşunun; son katıldığı açık yarışı dokuzuncu tamamlasa da derecesi bu grup için yeterli olabilecek 2 numaralı MİSANO ile bu mesafede katıldığı iki yarışın birini kazanıp diğerinde ikinci tamamlayan 1 numaralı KOLO arasında geçmesini bekliyoruz.

3. KOŞU

6’lı Ganyan’a, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarına mahsus 1400 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşu ile başlıyoruz. Nevzat AVCİ idaresinde koştuğu son dört yarışından iki birincilik iki de ikincilik çıkarmayı başaran, idman pistinde de formda görüntüsü ile dikkat çeken 4 numaralı BABA TAMER yine çıktığı gibi bitirmeye çalışacak olup, temposunu bozacak bir rakip olmaması nedeniyle bunu başarmaya yakın görünüyor. En yakın rakipleri bize göre, 5 numaralı BALKI TAY ve 9 numaralı AHMET ALİ olacaktır.

4. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 1200 metre mesafeli HANDİKAP 16 koşusunda; 3 numaralı KINGSA,  4 numaralı LIGNIN ENERGY, 6 numaralı MINGUINHO ve 7 numaralı TOPAÇ SELAHATTİN ayrım yapılmaksızın kuponlara yazılması gereken isimlerdir.

5. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarına mahsus 2000 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşuda; iki hafta önce birlikte start aldıkları ve ilk iki sırada bitirdikleri 1900 metre mesafeli koşudaki jokeylerini karşılıklı olarak değiştiren 1 numaralı HÜKÜMSÜZ ile 5 numaralı KRALEMİR en şanslı safkanlar olup bu iki ismin küçük bütçeli kuponlar için yeterli olacağını düşünüyoruz. Daha geniş oynayacaklar, kazandığı son yarışında olduğu gibi yine Nevzat AVCİ’nin bineceği 4 numaralı HAS TARKAN ile mesafe biraz uzasa da yine beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olan 3 numaralı DERYADİL’i kuponlarına ekleyebilirler.

6. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarına ait 1400 metre mesafeli KV-6 koşuda birincilik mücadelesinin; bugüne kadar koştuğu üç yarışı da kazanan 4 numaralı BEFORE OR AFTER ile Antalya’dan oldukça formda gelen 2 numaralı OTTOWA arasında geçeceğini düşünsek de; son yarışını kazanan, idman pistindeki görüntüsünü de beğendiğimiz 1 numaralı THUNDER’ın da kuponlarda bulunmasında yarar görüyoruz.

7. KOŞU

Günün en önemli yarışı olan, 4 ve yukarı yaşlı İngiliz atları arasındaki 2000 metre mesafeli KV-8 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Koşusunda; Nevzat AVCİ ile start aldığı dört yarışın ikisini kazanan 5 numaralı DRAGON FIRE’ın, koşunun temposunu belirleyecek olan DELAWERA’yı son düzlükteki etkili sprinti ile bir kere daha geçeceğini düşünüyor ve günün bankosu olarak öneriyoruz.

8. KOŞU

Günün son yarışında, 4 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atları 1400 metre mesafeli ŞARTLI 3 mücadeleye çıkacaklar. Biz bu koşuda; 4 numaralı PAVLİÇENKO, 7 numaralı MY GİRL LİSA, 8 numaralı SHINING GLORY, 11 numaralı CRAZY HORSE ve 13 numaralı KIZIM ÇINAR’ın rakiplerine göre daha şanslı olduğuna inanıyoruz. Yaklaşık 4,5 aydır koşmayan 5 numaralı VESPER, Görkem ÖZÇELİK ile tatlı bir sürprize imza atabilir.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İzmir Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
4 , 5 , 9
2. AYAK
3 , 4 , 6 , 7
3. AYAK
1 , 5 , 4 , 3
4. AYAK
4 , 2 , 1
5. AYAK
5
6. AYAK
4 , 7 , 8 , 11 , 13 , 5