At Yarışı Tahminleri

İZMİR AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Şirinyer Hipodromu’nda bugün 76 atın katılacağı, tamamı kum pistte yapılacak dokuz koşunun dördünde İngiliz, beşinde Arap atlarının mücadele edeceği ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. Günün en önemli yarışı olan G 3 FEHMİ SİMSAROĞLU Koşusunda 3 yaşlı İngiliz tayları start alacak.

1. KOŞU

Birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağında, 4 yaşlı Arap atlarının 1400 metre mesafeli MAİDEN koşusu var. Müslüm BAYDAN’ın idmanlarında da bindiği 4 numaralı GÜVENHAN, Nevzat AVCİ ile start alacak olan 8 numaralı ÖZGÜLENİN KIZI ve son galobunda göz dolduran 6 numaralı RAŞİT BABA’nın bu ayak için yeterli olacağını düşünüyoruz.

2. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının 1400 metre mesafeli ŞARTLI 2 koşusunda; kendisinden çok daha güçlü safkanlarla çıktığı Antalya’daki G 3 koşuda ilk beşe giremeyen 1 numaralı MOUNTAIN WOLF, bu müsait grupta bize göre günün ilk bankosudur.

3. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının 1400 metre mesafeli MAİDEN koşusunda olabildiğince çok ata şans verilmesinden yanayız. Bizim tercihlerimiz; eküri avantajına sahip 1 numaralı PINAR AĞASI, son başarılı ikinciliği bu grup için yeterli olabilecek 5 numaralı KIZIL ÖZGÜN, yarışları başarılı olmasa da idman pistinde formda görünen 2 numaralı AYGÜR ve starttan 20 boy geç çıktığı ilk yarışını çok da kötü bitirmeyen 9 numaralı YÜREĞİDERİN şeklinde sıralanabilir.

4. KOŞU

İkinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağındaki, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının 1900 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda; bugüne kadar kum pistte çıktığı dokuz yarışın üçünü kazanıp altısını ikinci tamamlayan 4 numaralı MY CENGO ile İbrahim Sefa SÖĞÜT idaresinde çıktığı iki yarışı da kazanan 6 numaralı HÜKÜMSÜZ en şanslı isimlerdir. Bursa’dan kazanarak gelen 7 numaralı ALAÇATI AĞASI ve Mustafa ÇİÇEK ile start alacak olan 2 numaralı AHMET ALİ de ihmal edilmemelidir.

5. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının 2000 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusunda idman pistinde oldukça sağlıklı ve formda görünen safkanlar; 5 numaralı BABASELİM, 2 numaralı BUSTANY ve 3 numaralı DABBE ayrım yapılmadan kuponlara yazılmalıdır.

6. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının 1900 metre mesafede start alacağı, günün en önemli yarışı olan G 3 FEHMİ SİMSAROĞLU Koşusunda; son iki yarışını bu mesafede kazanan 3 numaralı CAN ALUŞ favorimiz. Rakipleri; üç hafta önce yapılan G 2 WILLIAM GIRAUD Koşusu galibi 6 numaralı TACHYON, Özcan YILDIRIM’ın tercih ettiği 8 numaralı YURT BAŞI ve bugüne kadar katıldığı üç yarışta; Bursa ve Kocaeli kumunda kazanıp, İzmir’de ikinci olan 2 numaralı BORN TO RUN olacaktır.

7. KOŞU

Önceki yıllarda GRUP yarış statüsünde olup bu yıl KV-9 yarış olarak koşulan 4 yaşlı Arap atlarına mahsus 1900 metre mesafeli LOZAN Koşusunda; seri stili ile beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olan 4 numaralı HULKİ, uzun mesafelerin etkili ismi 6 numaralı SEÇERHAN, ilk defa çıkacağı uzun mesafede iyi koşacağına inandığımız 1 numaralı ALTINTEPE arasındaki mücadele birinciyi belirleyecektir.

8. KOŞU

3 yaşlı dişi İngiliz tayları arasındaki 1600 metre mesafeli KV-7 CANTATRICE Koşusunda; 5 numaralı NO MORE SECRET, 2 numaralı BEFORE OR AFTER, 3 numaralı CANIM SELİN ve 4 numaralı FOREVER GOOD eşit şans verdiğimiz safkanlardır.

9. KOŞU

Günün sonundaki, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarına mahsus 1900 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşuda; aynı mesafedeki son yarışını buradaki birkaç rakibinin önünde yine Özcan YILDIRIM idaresinde kazanan 3 numaralı EYMENAĞA günün ikinci bankosudur.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İzmir Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
4 , 8 , 6
2. AYAK
1
3. AYAK
1 , 5 , 2 , 9
4. AYAK
4 , 6 , 7 , 2
5. AYAK
5 , 2 , 3
6. AYAK
3 , 6 , 8 , 2
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
4 , 6 , 7 , 2
2. AYAK
5 , 2 , 3
3. AYAK
3 , 6 , 8 , 2
4. AYAK
4 , 6 , 1
5. AYAK
5 , 2 , 3 , 4
6. AYAK
3