At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

İstanbul’da bugün; iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Toplam 88 atın katılacağı yarışların altısı çim, üçü sentetik pistte yapılacak olup; beşinde İngiliz, dördünde ise Arap atları birincilik mücadelesi verecek. 3 yaşlı İngiliz tayları arasında yapılacak olan KV-8 TEVFİK ÇELİKOĞLU Koşusu, günün en önemli yarışı olacak.

1. KOŞU

Veliefendi’de günün ilk yarışı, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının çim pistteki 1900 metre mesafeli ŞARTLI 4 koşusu olacak. Birinci 6’lı Ganyan’ın da başlayacağı bu koşuda; biraz daha eksik olduğu sentetik pistteki 2000 metre mesafeli son yarışını iyi sayılabilecek bir derece ile kazanan 4 numaralı ERSAVAŞ, daha başarılı olduğu çim pistte öncelikle önereceğimiz isimdir. Rakipleri; sık koşturulsa da tabeladan düşmeyen 3 numaralı ABONE ve dört gün önce koştuğu 2400 metre mesafeli koşudaki dördüncülüğünü beğendiğimiz 5 numaralı HOSLİ olacaktır.

2. KOŞU

4 yaşlı Arap atları arasında çim pistte 1600 metre mesafede yapılacak olan HANDİKAP 16 koşuda; aynı pist ve mesafedeki son yarışını Müslüm ÇELİK idaresinde ikinci bitiren 3 numaralı SÜRGÜN KRAL bu defa Ahmet ÇELİK ile favorimiz. Çim pistte 1400 metre mesafede kazandığı yarışta birlikte start aldığı jokeyi Ali YILDIZ ile yeniden bir araya gelen 4 numaralı EFSANEAT favoriye sert rakip olacaktır. Son yarışında EFSANEAT’ı bir boy farkla geçmeyi başaran 8 numaralı NANDO, daha da hafifleyen kilosu ile yarışın sürprizini gerçekleştirebilir.

3. KOŞU

4 yaşlı Arap atlarının sentetik pistteki 2200 metre mesafeli ŞARTLI 3 koşusunda; 2100 metre mesafeli son yarışını ikinci tamamlayan, idman pistinde de oldukça formda görünen 2 numaralı HATIR SAYAN ilk atımız. Çim pistteki yarışını ölçü almadığımız 1 numaralı CEVDETBEY, uzun mesafe tecrübesi favoriyi en çok zorlayacak safkandır. İlk defa bu kadar uzun bir mesafede koşacak olan iki safkan; 3 numaralı ACUN TAY ile 4 numaralı ENFES TAMER, verdikleri uzun araya rağmen kaliteleri ile yarışı lehlerine çevirmeye çalışacaklardır. İlk yarışını çim pistte koşan 8 numaralı SHAMİRİDİN daha başarılı olacağını düşündüğümüz sentetik pistte tatlı bir sürprize imza atabilir.

4. KOŞU

Yarış hayatlarının ilk startını alacak olan 2 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistteki 1000 metre mesafeli ŞARTLI 1 koşusu ikinci 6’lı Ganyan’ın da ilk ayağını oluşturuyor. Dereceli galoplarla bu koşuya hazırlanan isimler; 1 numaralı CANJOE ile 2 numaralı DEPTH BOMB, hazırlıklarını Ankara’da sürdüren 8 numaralı TULUMAR, Mustafa ÇİÇEK ile start alacak olan 7 numaralı PROSANGUE ve dişi taylardan Ahmet ÇELİK’in tercih ettiği 9 numaralı DEJAVU, kuponlara yazılması gereken taylardır.

5. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistte yapacakları 2400 metre mesafeli HANDİKAP 16 mücadelede; bu mesafede daha önce iki yarış galibiyeti bulunan 1 numaralı SWEPS bize göre kazanmaya en yakın isim olup, günün bankosudur.

6. KOŞU

3 yaşlı dişi İngiliz taylarının çim pistteki 2100 metre mesafeli KV-7 HİKMET T.ATAMAN Koşusunda; geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da 3 yaşlı dişi İngiliz tayları arasında yapılan KV-8 koşuyu kazanan 1 numaralı NOIR PRINCESS favorimiz. Bu tayı en çok zorlayacak isimler; KV-9 NADAS Koşusu beşincisi 10 numaralı SHIROKE ile son yarışını 1600 metre mesafede kazanarak MAİDEN’a veda eden 4 numaralı CHILLI CHARLIE olacaktır. Yarışın sürprizini ilk çim yarışında beklentilerimizin altında kalan 5 numaralı COOKIE DOUGH gerçekleştirebilir.

7. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının çim pistte 1200 metre mesafede yapacakları oldukça keyifli geçmeye aday KV-6 koşuda; sentetik pistte ikide iki yapan 1 numaralı KOCAEFE, ilk yarışını Şanlıurfa’da kazandıktan sonra getirildiği Ankara’da da görkemli bir birincilik elde eden 3 numaralı KATI ZAMANI, yılın en pahalı taylarından olan 6 numaralı BENDENİZ ve bu kez Ayhan KURŞUN ile start alacak olan 4 numaralı MEHMETOĞLU, eşit şansa sahip safkanlardır.

8. KOŞU

2 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistte 1000 metre mesafede start alacakları günün ikinci ŞARTLI 1 koşusunda; 5 numaralı PLAYMAKER, formda ekürisinin de desteği ile rakiplerinden bir iki adım önde görünen isim olup, ekonomik kuponlarda tek başına bırakılabilir. Daha geniş kupon yapacaklar, idmanlarındaki görüntüsünü beğendiğimiz 7 numaralı STAR MY BEST’i de kuponlarına ekleyebilirler.

9. KOŞU

Veliefendi’de kapanışı, 3 yaşlı erkek İngiliz taylarının çim pistte 2100 metre mesafede yapacakları günün en önemli yarışı olan KV-8 TEVFİK ÇELİKOĞLU Koşusu ile yapıyoruz. Koşunun önemini anlatabilmek için, geçen yıl bu koşuyu ilk iki sırada bitiren URFA ASLANI ile QUALIZTO’nun, GAZİ Koşusunda da ilk iki sırayı elde ettiğini belirtelim. Olabildiğince çok isme şans verilmesi gerektiğini düşündüğümüz bu yılki mücadelede; 15 numaralı RIDE THE LIGHTNING, 8 numaralı KOMİK KOMEDYEN, 1 numaralı COUNTACH, 6 numaralı IRON SKY, 12 numaralı OĞLUMSUN ve 2 numaralı ABDÜL sırasıyla önereceğimiz isimlerdir.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız bugünkü İstanbul Yarış Programı’nda, tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
4 , 3 , 5
2. AYAK
3 , 4 , 8
3. AYAK
2 , 1 , 3 , 4 , 8
4. AYAK
1 , 2 , 8 , 7 , 9
5. AYAK
1
6. AYAK
1 , 10 , 4 , 5
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
1 , 2 , 8 , 7 , 9
2. AYAK
1
3. AYAK
1 , 10 , 4 , 5
4. AYAK
1 , 3 , 6 , 4
5. AYAK
5 , 7
6. AYAK
15 , 8 , 1 , 6 , 12 , 2