At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi Hipodromu’nda bugün; iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği dokuz koşuluk bir yarış programı var. Toplam 90 atın katılacağı yarışların üçü çim, altısı sentetik pistte yapılacak olup; dördünde İngiliz, beşinde ise Arap atları birincilik mücadelesi verecek. Günün en önemli yarışı olan KV-6 NURETTİN KARACA Koşusu, 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atları arasında yapılacak.

1. KOŞU

İstanbul’da günün ilk yarışı olan, 3 yaşlı İngiliz taylarına ait sentetik pistteki 2100 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşu, birinci 6’lı Ganyan’ın da ilk ayağı olacak. Sentetik pistteki uzun mesafeli yarışlarda gösterdikleri performans uyarınca, 2 numaralı CROWNED ile 4 numaralı ENGİNTRON bize göre kazanma şansı en yüksek safkanlardır. Aynı pist ve mesafedeki son yarışını düzlükteki etkili sprintiyle kazanan 6 numaralı ROSE CROWN da ihmal edilmeden kuponlara yazılmalıdır.

2. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının sentetik pistteki 1200 metre mesafeli MAİDEN koşusunda; Ankara kumundaki başarılı sayılabilecek iki yarışından sonra İstanbul’a getirilip çim pistte ekürisinin arkasında tatminkar bir ikincilik elde eden 9 numaralı ÖZTAMER ilk kez çıkacağı sentetik pistte favorimizdir. Özcan YILDIRIM’ın bineceği 3 numaralı ÇELİKOVİÇ, koşunun tek dişi tayı 11 numaralı CEMRE ATEŞİ ve son sprinti ile göz dolduran 2 numaralı ÇELİK SEMEND en yakın rakipleridir. İlk yarışında en dış kulvardan çıkıp rakiplerinden mesafe olarak biraz daha fazla koşmak durumunda kalan 6 numaralı HIZLI VEYSEL bu defa en iç kulvardan çıkıyor, ters bir yarış koşabilir.

3. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistteki 1500 metre mesafeli ŞARTLI 5 AVŞA ADASI Koşusunda; 1400 metre mesafeli son üç yarışında neredeyse aynı dereceyi koşup, son ikisini de kazanan istikrarlı safkan 2 numaralı SANDUHAN günün ilk bankosudur.

4. KOŞU

İstanbul’da ikinci 6’lı Ganyan, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının sentetik pistte yapacakları 1500 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşu ile başlıyor. Son yarışında güçlü rakiplerden etkilenen 2 numaralı CİDALI KENAN, grubun uygunluğu ile ilk sırada önereceğimiz isimdir. Bize göre tek rakibi, Eray ÇİZİK’in bomboş kilo ile bineceği 7 numaralı CAN OĞLUM olacaktır.

5. KOŞU

4 yaşlı dişi Arap atlarının çim pistteki 1900 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşusunda; sentetik pistteki 2000 metre mesafeli son yarışını zorlanmadan kazanan 4 numaralı GÜZEL GÜNLER, Bursa çiminde katıldığı iki yarışta bir birincilik bir de ikincilik elde eden 3 numaralı PARİS ÖZLEMİ, çim pistte biraz eksik olsa da GÜZEL GÜNLER’in arkasındaki son üçüncülüğünü beğendiğimiz 9 numaralı MRS PARİS ile orijin itibarıyla çim pistte iyi koşmasını beklediğimiz 6 numaralı ALAŞİN eşit şansa sahip isimlerdir.

6. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının sentetik pistte 1200 metre mesafede start alacakları günün en önemli yarışı olan KV-6 NURETTİN KARACA Koşusunda, 7 numaralı LUMINARY süratli stiliyle koşuyu lehine çevirmeye çalışacaktır. Kısa ve orta mesafeli yarışların başarılı ismi 1 numaralı EDGAR formda jokeyi Özcan YILDIRIM ile favorinin en küçük hatasını affetmeyecektir. ATMAN Ekürisinin formda safkanı 4 numaralı EL AUDAZ, Ayhan KURŞUN’un ilk kez bineceği 9 numaralı OPERASYON ve son başarısız koşusunun ardından verdiği kısa arada sorunları giderilen 8 numaralı POLPOO daha sonraki ihtimallerdir.

7. KOŞU

3 yaşlı dişi Arap taylarının çim pistteki 1200 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda; hayatının ilk yarışını Adana’da pist rekoru kırarak kazanan, ikinci yarışında ise bu pistte rahat bir birincilik elde eden 2 numaralı JÜLİDEKIZ kazanmaya en yakın isimdir. Adana çim pistindeki dereceli ikinciliğini çok beğendiğimiz 5 numaralı ESİNİN KIZI ile henüz kazanamasa da hep iyi koşan 9 numaralı YEDİ BEYZA, favorinin eksik veya kötü koşması halinde devreye girebilecek isimlerdir.

8. KOŞU

3 yaşlı Arap taylarının sentetik pistte 1200 metre mesafede mücadele edecekleri günün ikinci MAİDEN koşusunda; bir önceki yarışında da önerdiğimiz ancak, formda ekürilerin hemen arkasında üçüncülükle yetinmek zorunda kalan 9 numaralı SÜRGÜNBATUR, yakaladığı bu uygun grupta bize göre günün ikinci bankosudur.

9. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atları arasında çim pistte 2100 metre mesafede yapılacak olan SATIŞ 2 koşusu İstanbul’da günün son mücadelesi olacak. Apranti idaresinde çıktığı son yarışında beklentilerin çok altında kalan, bu kez Ahmet ÇELİK ile start alacak olan 1 numaralı LIBERTALIA, idman pistindeki formda görüntüsü ile 3 numaralı KAİHO, çim pisti ve uzun mesafeleri çok seven 4 numaralı LUMINESCENCE, orijin itibarıyla kum piste daha yatkın görünse de çim pistte koştuğu tek yarışı kazanan 6 numaralı LEBRON, bu sezon gördüğü iki yarış ile toparlanma sinyalleri veren 11 numaralı GÜNER DAYI ile Ali KAÇMAZ’ın çok uygun bir kilo ile bineceği 12 numaralı KING RANGER, ayrım yapılmadan kuponlara yazılmalıdır.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız bugünkü İstanbul Yarış Programı’nda, tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
2 , 4 , 6
2. AYAK
9 , 3 , 11 , 2 , 6
3. AYAK
2
4. AYAK
2 , 7
5. AYAK
4 , 3 , 9 , 6
6. AYAK
7 , 1 , 4 , 9 , 8
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
2 , 7
2. AYAK
4 , 3 , 9 , 6
3. AYAK
7 , 1 , 4 , 9 , 8
4. AYAK
2 , 5 , 9
5. AYAK
9
6. AYAK
1 , 3 , 4 , 6 , 11 , 12