At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

Veliefendi’de bugün; 72 atın katılacağı, tamamı sentetik pistte yapılacak sekiz koşunun dördünde İngiliz, dördünde de Arap atlarının mücadele edeceği ve tek 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. Günün en önemli yarışı, 3 yaşlı İngiliz tayları arasında yapılacak olan KV-6 BURHAN ŞENEMGEN Koşusu olacak.

1. KOŞU

4 yaşlı Arap atları arasında 6’lı Ganyan harici yapılacak olan 1200 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşuda birinci 4’lü Ganyan ve Çifte Bahis için önereceğimiz tek isim; bu mesafedeki son yarışını zorlanmadan kazanan, güç ve kalite olarak bu grubun üzerinde  olan 4 numaralı TOMAR olacak.

2. KOŞU

7’li Plase’nin ilk ayağını oluşturan, 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarına mahsus 2000 metre mesafeli SATIŞ 1 koşuda; tek dezavantajı ilerleyen yaşı olan 1 numaralı BERKALP, kendisini çok iyi tanıyan jokeyi Görkem ÖZÇELİK ile bu grubu zorlanmadan geçecektir.

3. KOŞU

6’lı Ganyan’a, 4 yaşlı dişi Arap atlarının 1300 metre mesafeli MAİDEN koşusu ile başlıyoruz. Favori olarak çıktığı Kocaeli’ndeki son yarışında bekleneni veremeyen ve rotayı tekrar sentetik piste çeviren 4 numaralı ŞEN ANA, bir önceki yarışını yakın ara kaybeden 7 numaralı DEFNEHATUN ve idman pistinde oldukça formda görünen 10 numaralı SEDEN KIZ’ın rakiplerinden bir adım önde göründüğü bu koşuda; eküri avantajına sahip tecrübeli kısrak 2 numaralı ASUMAN HANIM ile 6 numaralı CANBEYLİ de ihmal edilmemelidir.

4. KOŞU

Denk güçteki 4 ve yukarı yaşlı dişi İngiliz atlarının 1500 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda, sentetik pistin etkili isimleri; 2 numaralı BONNY BOMB ile 1 numaralı ANABELLA, bu pistte henüz kazanamasa da Özcan YILDIRIM faktörü ile 5 numaralı BİZİM İÇİN, Antalya’daki son yarışı ile göz dolduran 3 numaralı HARD OFF HÜSNE ve çıktığı gibi bitirmeye çalışacak olan 7 numaralı HORROR kuponlarda bulunmalıdır.

5. KOŞU

3 yaşlı İngiliz tayları arasında 1400 metre mesafede yapılacak olan ŞARTLI 3 koşuda; son yarışında potoyu geçerken rakipleri neredeyse kadraja giremeyen 4 numaralı MR BAYBARS kazanmaya en yakın isimdir. Favori çıktığı ilk yarışını Vedat ABİŞ’le rahat kazanan 5 numaralı STREET RUNNER bu kez Ayhan KURŞUN’la MR BAYBARS’a sert rakip olacaktır. Dört aydır koşmayan 6 numaralı ANADOLU LİDERİ sürpriz yapabilir.

6. KOŞU

Günün en önemli yarışı olan, 3 yaşlı İngiliz taylarının start alacağı 1500 metre mesafeli KV-6 BURHAN ŞENEMGEN Koşusunda mücadelenin; bugüne kadar katıldığı dokuz koşunun altısını kazanan, Özcan YILDIRIM ile üçte üç yapan, ekürisi de kendisi kadar formda olan 4 numaralı PITFALL ile son galoplarında adeta kanatlanan 5 numaralı PROTEUS arasında geçeceğini düşünüyoruz.

7. KOŞU

4 yaşlı dişi Arap atlarının 1300 metre mesafeli MAİDEN koşusunda; Kocaeli’ndeki ilk yarışını yakın farkla ikinci tamamlayan ve idman pistinde de dereceli işler sergileyen 9 numaralı MAVİŞİN KIZI’nın, verdiği altı aylık araya rağmen jokeyi Ayhan KURŞUN ile bu rakiplerin yanında zorlanmadan kazanacağına inanıyor ve günün bankosu olarak öneriyoruz.

8. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı İngiliz atları arasındaki 2100 metre mesafeli HANDİKAP 15 koşuda sentetik pistteki uzun mesafeli yarışların başarılı isimlerinin bir araya geldiğini görüyoruz. Bize göre; son yarışlarında tabeladan düşmeyen 6 numaralı SAUDADE, bu defa Mehmet KAYA ile start alacak olan 4 numaralı CATALAN, bir önceki yarışında hayal kırıklığı yaratsa da son yarışında toparlandığını gösteren 7 numaralı ROCKET SCIENCE, aprantisinin hata yapmaması halinde 2 numaralı GÖKDOĞAN, hafif kiloların etkili jokeyi Ali KAÇMAZ’ın bineceği 10 numaralı EKARAJ, Nevzat AVCİ’nin bir kez daha tercih ettiği 8 numaralı BURAKŞAH ve 5 numaralı SEPTEMBER şanslı olabilecek safkanlardır.

 

Yukarıda yorumlamaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda tüm yarışseverlere bol şans diliyoruz.

Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
4 , 7 , 10 , 2 , 6
2. AYAK
2 , 1 , 5 , 3 , 7
3. AYAK
4 , 5 , 6
4. AYAK
4 , 5
5. AYAK
9
6. AYAK
6 , 4 , 7 , 2 , 10 , 8 , 5